GETEST: De Oral-B Genius 9000 elektrische tandenborstel van Braun
© Shutterstock

GETEST: De Oral-B Genius 9000 elektrische tandenborstel van Braun

Leestijd: 1 min

De nieuwe Oral-B Genius 9000 elektrische tandenborstel is er een met allerlei toeters en bellen. Zo trilt, roteert en pulseert de borstel om elke vorm van plak van je tanden los te maken, terwijl drie poetsdruksensoren je tandvlees beschermen. Ook kan je via een app op je smartphone volgen of je wel goed en lang genoeg poetst. 

De nieuwe elektrische tandenborstel wordt bij mij thuis enthousiast ontvangen. Ieder gezinslid heeft hier zijn eigen elektrische Oral-B tandenborstel, maar deze laatste nieuwe versie is toch wel degene waar om gevochten wordt – door de kinderen dan vooral, ik en mijn man wachten geduldig onze beurt af.

Via de app kan je op je telefoon volgen of je wel lang genoeg poetst en je wordt je bewust van je poetspatroon. Zones die net iets meer aandacht nodig hebben, lichten op, wat, toegegeven, best handig is. Bovenal is het een manier om een saaie taak als tanden poetsen voor kinderen om te toveren in een spannende gebeurtenis. Zelf heb ik niet de neiging om na elke keer poetsen het resultaat op mijn telefoon te bekijken, maar het is een leuk extraatje dat je poetsgedrag kan verbeteren.

Van de aangekondigde trillende, roterende en pulserende bewegingen merk je gelukkig niets, al heeft deze borstel opvallend meer kracht dan onze andere elektrische tandenborstels. Je kan het een beetje vergelijken met een auto die over een veel krachtigere motor beschikt. Hoe sterker je motor, hoe beter je resultaat.

De tandenborstel bevat verschillende poetsstanden: voor dagelijkse reiniging maakt hij gebruik van de 3D-beweging, voor tandvleesverzorging is er een massagestand die het tandvlees zachtjes stimuleert, en voor gevoelige tanden is er een lagere snelheid die op zachte wijze tanden en tandvlees reinigt. Er is zelfs een whitening stand die snelheden afwisselt en de tanden zacht polijst om verkleuringen op het tandoppervlak te verwijderen. Als laatste heb je de Pro-Clean die intens reinigt aan de hand van een nog snellere 3D-beweging.

De tandenborstel staat nu al enkele maanden te blinken in onze badkamer en nog steeds is het de borstel waar iedereen naar grijpt. En als je goed kijkt, is onze glimlach er net iets witter en schoner op geworden, denk ik. Dus wat ons betreft is hij zeker goedgekeurd!

Oral-B

Oral-B Genius 9000 White, elektrische tandenborstel, €299, www.oralb.be.

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Braun, Elektrische tandenborstel, Mondhygiëne, Oral-b.