Je tanden bleken met behulp van je smartphone? Het kan!
© Getty Images

Je tanden bleken met behulp van je smartphone? Het kan!

Leestijd: 1 min

Je tanden bleken met behulp van je smartphone is voortaan mogelijk. Belgische laboratoria hebben namelijk een manier ontwikkeld waarbij het ledlichtje van je telefoon de bleachinggel activeert en zo je tanden witter maakt.

Op twee weken tijd laat de behandeling aan de hand van een nieuwe formule, koffie-, thee-, wijn- en tabaksvlekken verdwijnen. Een combinatie van hydroxyapatiet en witte inuline worden ingezet als bleekmakende stoffen. Hydroxyapatiet of calciumkristal is de hardste natuurlijke materie die door ons lichaam wordt aangemaakt. Het is de belangrijkste component van tandglazuur, dentine en been. Ook een prebioticum, onttrokken aan witloof, werd toegevoegd om de mondflora gezonder te maken.

Je kan de behandeling gebruiken als aanvulling op een bleaching bij de tandarts, of je kan het gebruiken op zich, als een zachter en natuurlijker alternatief voor de meer chemische bleekmiddelen.

Tot nu toe moest je tussen de 250 en de 450 euro ophoesten bij de tandarts voor een wittere set tanden. Deze FLORADYLE kit is met zijn € 129 betaalbaar en gewoon te koop bij de apotheek. Bovendien is deze methode efficiënter dan huismiddeltjes.

Hoe gebruik je het?

De kit bestaat uit een bleachinggel, een tandlade met ledlampjes die kan worden bevestigd op de smartphone, en een witmakende tandpasta. De gel en de tandpasta (die geen van beiden peroxide bevatten!) zijn complementair. Beide producten zijn veganistisch en werden niet getest op dieren.

Met een speciale pen breng je de gel aan op de tanden. Stop de lade in je mond en verbind de kabel met je telefoon (die laatste moet wel de USB OTG- technologie aankunnen). Vervolgens is het 25 minuten wachten. Je mag niet helemaal plat gaan liggen, anders verdun je de gel te veel met je speeksel. Eens de sessie is afgelopen hoor je een bieptoon en is het tijd om je tanden te poetsen met de witmakende tandpasta.

Vanaf de allereerste behandeling beloven ze je een gladder en glanzender gebit. Na 14 dagen merk je een felle verbetering. Het resultaat duurt verschillende maanden, op voorwaarde dat je je tanden goed verzorgt (vermijd tabak en poets je tanden elke keer als je dranken of voedingsmiddelen met kleurstoffen gedronken of gegeten hebt).

Verschillende studies door tandheelkundigen, hebben de effectiviteit van de FLORADYLE®-witkit aangetoond. Iedereen die  de kit gebruikte verdroeg het product. Bij 93,33% van de geteste mensen werden wittere tanden vastgesteld, zonder dat deze pijn of overgevoeligheid ondervonden. 76,66% heeft op de schaal van tinten van het gebit een verbetering tussen 5 en 9 vastgesteld.

De bleaching-kit van FLORADYLE® is verkrijgbaar voor € 129 bij de apotheek en op www.floradyle.com.

Tanden bleken

Floradyle

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Bleaching, Bleken, Floradyle, Smartphone, Tanden.