7 dingen die je nog niet wist over Roméo Elvis
© Straussphère

7 dingen die je nog niet wist over Roméo Elvis

Door Maroussia Dubreuil
Leestijd: 2 min

Al vijf jaar lang laat de Brusselse rapper, grote broer van de alom bejubelde Angèle, ons meegenieten van zijn diepe flow en intieme lyrics. Op 26-jarige leeftijd stelt hij eindelijk zijn eerste album ‘Chocolat’ voor.

/

1. Monovolume

Geboren als Roméo Johnny Elvis Kiki Van Laeken in 1992, brengt hij zijn jeugd door in het zuiden van Brussel. “In Linkebeek vind je huizen en gras. Veel gras. Het doet een beetje denken aan Middle Earth uit Lord of the Rings. Ik vond dat raar. Mijn vader (de zanger Marka, nvdr) is een ster en ook mijn moeder (comédienne Laurence Bibot, nvdr) is bekend. Toch woonden wij in een meganormaal huis.” Ze reden ook rond in een monovolume. “We waren geen grote familie, maar mijn zus en ik namen veel plaats in.” (lacht)

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Roméo Elvis (@elvis.romeo) le

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Roméo Elvis (@elvis.romeo) le

/

2. Juliette

Op 14-jarige leeftijd kust Roméo zijn eerste meisje: Juliette. Ze heeft kanstanjebruin haar en sproeten. “Het was een jeugdvriendin. Tijdens een etentje met onze ouders gaf ik haar voorzichtig schopjes onder de tafel. ’s Avonds hebben we gekust. Het was alsof er iets ontplofte in mijn hoofd.”

/

3. Supermarkt

Roméo werkte zes jaar in de Carrefour.“De directie controleerde onze snelheid voor de prijs van de beste winkel. Ieder jaar won de onze.” Roméo was zelf een van de snelste aan de kassa. “Op den duur werd het een obsessie. Klanten haatten het omdat ze de tijd niet hadden om in te pakken.” Hoewel hij ontslag nam bij de release van Bruxelles Arrive in 2016 herinnert hij zich de vaste klanten nog. “Dronkaards die kwamen voor flessen sangria. Dat kost niets en maakt je ladderzat.”

/

4. Pieptoon

Het geluid dat hij continu hoort, omschrijft hij als “de toon die een oude tv produceert”. Hij verwijst ernaar in meerdere nummers: L’oreille sifflante, Ma tête en Maladie. “Drie jaar heb ik het nu, maar daarvoor had ik ook al last.” Als kind werd hij aan zijn oren geopereerd. Eén jaar lang mag hij zijn hoofd niet onder water steken. “Het is niet genetisch, maar mijn vader heeft ook hoorproblemen. Mogelijk is Angèle ook vatbaar.”

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Roméo Elvis (@elvis.romeo) le

/

5. Drinkbus

Met kerst 2018 krijgt hij van zijn vader een aluminium drinkbus cadeau. “Bij het openen van het pakje dacht ik: ‘lap, een drinkbus’.” Tot ik de raad volgde om ze als voorbeeld te gebruiken en mensen zo aan te zetten minder petflessen te kopen. “Plots vond ik dit het mooiste cadeau ooit.” In januari lanceerde Roméo de uitdaging #magourdeamoi om het gebruik van drinkbussen aan te moedigen in scholen. “Momenteel gebruik ik een klein exemplaar dat ik aan mijn broek kan hangen, maar ik heb er vele andere.”

 

Voir cette publication sur Instagram

 

soon new campaign for amazing @elvis.romeo ✅♻️

Une publication partagée par Lena Simonne (@lena.simonne) le

/

6. Krokodil

Recent tatoeëerde een vriend een krokodil op zijn lichaam. Zijn derde al. “De krokodil, dat ben ik. Hij ziet er eng uit maar wordt in toom gehouden door een vrouw die recht vooruit kijkt. Dat is mijn vriendin Lenita, aan wie ik ook het nummer Soleil heb opgedragen. Ik let op de wereld en zij let op mij.”

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Roméo Elvis (@elvis.romeo) le

/

7. Kuneditdoen

De aaneengeplakte woorden vormen de titel van het nummer dat hij zingt samen met Zwangere Guy. Uitzonderlijk in het Vlaams. “Ik heb ook fans in Vlaanderen en wou graag tonen dat ik hun dankbaar ben.”

Roméo Elvis, (Universal). Chocolat.

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Belgisch, Chocolat, Muziek, Romeo elvis.