6 nieuwe must-do’s in Brussel de komende maanden
© WIPCOOP

6 nieuwe must-do’s in Brussel de komende maanden

Door Melani Purnomo Widagdo
Leestijd: 3 min

Wie nog een reden nodig had om een bezoekje naar de hoofdstad te plannen, krijgt er nu maar liefst zes. Want Brussel heeft verschillende activiteiten te bieden de komende weken. Bij deze geven wij je onze zes must do's en must visits.

/

Photo | Brut BXL: 4 Brusselse locaties, 8 tentoonstellingen

24 november 2022 tot 19 maart 2023

Elke Tangeten

Elke Tangeten

Photo|Brut BXL is een multidisciplinair tentoonstellings- en evenementenproject gecoördineerd door het Centre d’Art Brut et Contemporain in samenwerking met Bruno Decharme, verzamelaar en oprichter van Abcd-art Brut en vier Brusselse partnerorganisaties: CENTRALE for Contemporary Art, Botanique, Art et Marges Museum en Tiny Gallery.

Photo | Brut BXL omvat tentoonstellingen, installaties, workshops, performances, twee studiedagen en nieuwe publicaties. Het programma is gebaseerd op het thema van de “photo brut”. Door middel van foto’s, fotomontages of fotocollages onthullen deze kunstenaars en kunstenaressen hun persoonlijke wereld.

Bezoek de website voor meer info en tickets.

/

Artonov

8 tot en met 16 oktober

David Altmejd - Kehinde Wiley © Vanhaerents Art Collection

David Altmejd – Kehinde Wiley © Vanhaerents Art Collection

Artonov opent de deuren van zowel prachtige art nouveau en art deco gebouwen, als van moderne panden. Performances, circusvoorstellingen en concerten brengen je van Japan en het Midden-Oosten tot in Afrika. Daarbovenop kan je de private kunstcollecties bezoeken van Belgische architecten Samyn & Dwek. De achtste editie van het festival is gewijd aan de creatieve vrijheid in de architectuur. De architectonische keuzes verwijzen naar de sterke relatie tussen interieur en exterieur, naar het experiment evenzeer als de theorie, kennis en technologie waarop hun poëtische dimensie is gebaseerd.

Voor meer info en tickets kan je hier terecht.

/

Eerste Lightopia Festival Brussel aan het Kasteel van Groot-Bijgaarden

18 november tot 8 januari 2023

Lightopia Brussels

Lightopia Brussels

Het grootste lichtfestival van Europa, Lightopia, strijkt deze winter neer aan het Kasteel van Groot-Bijgaarden. Lightopia biedt de perfecte combinatie van gezelligheid, kunst en cultuur. De oprichters van het festival begonnen er in 2019 mee om de kerst- en eindejaarssfeer aan duizenden kijklustigen tegelijk over te brengen. Na het succes van Lightopia in Groot-Brittannië krijgt België de eer om als eerste land mee te genieten van deze nooit eerder vertoonde en op maat gemaakte lichtinstallaties.

Het is aangeraden op voorhand tickets te kopen via de website.

/

WIPCOOP — Work In Progress

26 en 27 oktober

WIPCOOP

WIPCOOP

Voor de zevende keer strijkt WIPCOOP neer in Brussel. Een uitgelezen kans voor de kunstensector én het publiek om een blik te werpen op wat er zich ontwikkelt aan podiumcreaties in de Brusselse scene. Op woensdag 26 en donderdag 27 oktober presenteren zes artiesten in de KVS elk hun Work in Progress. Aansluitend gaan ze 1 uur in gesprek over hun werk met een gezelschap van dramaturgen, werkplaatsen, producenten en programmatoren. De Works In Progress vinden overdag plaats en zijn gratis. Deze artiesten bereiden zich alvast voor: Désirée Cerocien, Eli Mathieu-Bustos, Lorena Spindler, Alex Masgutov, Naïm Belhaloumi en Emiliano Cedillo.

Naast de Works in Progress wordt er ook een avondprogramma met afgewerkte voorstellingen op poten gezet, een aanbod van makers die deelnamen aan eerdere WIPCOOP-edities. Wie je waar en wanneer aan het werk kunt zien, kan je raadplegen via de KVS website.

/

Fifty Lab: driedaags muziekfestival op 5 verschillende plaatsen

16, 17 en 18 november

Van woensdag 16 november tot en met vrijdag 18 november presenteert Fifty Lab verschillende showcases van zowel veelbelovende Belgische artiesten als internationaal opkomend talent. Eén ticket voor Fifty Lab geeft je toegang tot alle concerten. Deze zullen plaatsvinden in verschillende venues in hartje Brussel. Op wandelafstand rondom de Anspachlaan: Beursschouwburg, Ancienne Belgique, L’Archiduc en Bonnefooi.

Meer info en tickets vind je hier.

/

Museum Night Fever

22 oktober

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Brussels Museums (@brusselsmuseums)

Museum Night Fever knalt op 22 oktober in 34 Brusselse musea. Tijdens deze ongewone museumnacht krijgen jonge kunstenaars carte blanche binnen de tentoonstellingen en collecties. Van 19 uur tot 1 uur na middernacht stroomt creativiteit door de museumzalen dankzij performances, concerten, dj-sets, rondleidingen en tal andere activiteiten. De afterparty in de discotheek C12 brengt dan weer uitgelaten en open vibes. Kortom, dit is een avond waarover er nog lang wordt over nagepraat.

De nocturne staat zeker in onze lijst met must do’s, het is de unieke kans om de gedachten te veranderen van zij die nog wat ‘meh’ zijn over musea.

Meer info en tickets voor Museum Night Fever vind je hier.

/

Lees ook: 6 nieuwe series, films en documentaires in oktober op Netflix

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Brussel, Expo's, Hotspots.