6 behandelingen om je vagina te verstevigen
© v

6 behandelingen om je vagina te verstevigen

Leestijd: 2 min

Je vagina verstevigen, het is officieel een ding. De schoonheidsindustrie heeft een vagenda en wij zullen het geweten hebben. Zin om je vagina eens even te verwennen? Hier zijn zes behandelingen die helpen om je vagina te verstevigen.

/

Vagina’s, je hebt ze letterlijk in alle vormen, smaken en zelfs geuren. Ze hebben dan ook elk hun problemen en er is absoluut geen enkele reden om hier ooit beschaamd over te raken. Zo horen vagina’s niet heel je leven lang eruit te zien zoals toen je twintig was. Laat staan dat vagina’s er zelfs ooit echt jong, egaal en fruitig uit zien?

Maar wil je toch graag jezelf verwennen met wat me time en hoort daar een stevige vaginale opfrisbeurt bij, dan is dat meer dan oké. Dankzij deze zes schoonheidsbehandelingen kan jij je vagina weer verstevigen, en dat allemaal op de tijd van één middagpauze:

1. Vaginale laser

De erbiumlazer gaat minder diep en is minder agressief dan andere lasers. Op dezelfde manier als een inwendige echo wordt deze laser ingebracht. Zo behandelt ze de vaginawand om deze te revitaliseren en te versterken. De verhoogde vascularisatie zorgt voor meer aanmaak van elastine waardoor de vagina strakker wordt, en de vagina wordt makkelijker vochtig omdat ze beter is doorbloed. Ook de voorwand versterkt waardoor urineverlies vermindert. Dezelfde laser kan ook uitwendig worden toegepast. Dit is een verjonging van de vagina op alle niveaus en het maakt je huid bleker. Hiervan heb je drie behandelingen nodig.

2. Injecties met hyaluronzuur

Deze behandeling gebruikt een inwendige toepassing, dit verbetert de vochtvoorziening van de vagina. Hyaluronzuur is een molecule die 1000 keer zijn gewicht in water aantrekt, op die manier kan de vagina meer vocht aanmaken zonder inname van hormonen. Dit is een eenmalige behandeling, na zes maanden verdwijnt het effect en kan je het herhalen.

3. Hyaluronzuur gebruikt als filler

Deze behandeling heeft een andere samenstelling en heeft enkel een esthetische functie. Met deze injecties vullen we de grote schaamlippen op zodat ze de kleine schaamlippen meer bedekken en minder of niet meer uitsteken. In veel gevallen is dit een prima alternatief voor een operatieve schaamlipcorrectie. Dit is een eenmalige behandeling, na zes maanden verdwijnt het effect en kan je het herhalen.

4. PRP-behandeling

Voor de PRP-behandeling wordt het bloedplasma en de bloedplaatjes van patiënten gebruikt. Deze bevatten de groeifactoren die door ons lichaam worden ingezet bij het genezingsproces. Maar door deze in een hoge concentratie te injecteren krijg je plaatselijk een super helend en regenererend effect. PRP kan voor heel veel verschillende problemen een oplossing bieden, bijvoorbeeld ook bij terugkerende infecties zoals blaasontstekingen.

5. O-shot en G-shot

Je eigen bloedplaatjes worden ingespoten rond je clitoris of-en in je g-plek. Dit werkt een verhoogde gevoeligheid op. Voor mannen heb je het P-Shot dat bij pornoacteurs vaak om de verkeerde redenen wordt toegepast, omdat een P-shot erectieproblemen kan verbeteren en de activiteit kan verhogen.

6. Radiofrequentie

Dit is een apparaat om de bekkenbodemspieren te trainen en te versterken. Denk aan een Powerplate maar dan voor je bekkenbodemspieren.

Lees meer Marie Claire op: Vijf tips van een diëtiste om een positief lichaamsbeeld op te bouwen, Hailey Bieber: “We moeten elkaar als vrouwen steunen, er is geen reden om competitief te zijn” en Zo creëer je zelf de make-uplook van de Dior FW21/22-show.

Tags: Schoonheidsbehandeling, Vagina versteviging.