6 back-to-school recepten van voedingsexperte Claudia Van Avermaet
© Pers

6 back-to-school recepten van voedingsexperte Claudia Van Avermaet

Door Enya Torrez
Leestijd: 3 min

1 september staat weer voor de deur. Een nieuw schooljaar of niet, we zijn allemaal gewoontediertjes. Kijk maar naar de dagelijkse lunch van jou of je kinderen. Dankzij Braun Household en ambassadrice Claudia Van Avermaet is dit verleden tijd. Ontdek hieronder enkele eenvoudige recepten voor een verrassende back-to-school lunchbox, elke dag opnieuw.

/

Tijd voor wat nieuws

Ben jij het ook zo beu om elke dag die lunchbox te openen en weer diezelfde saaie boterham te vinden? Of hebben jouw kinderen al eens geklaagd dat ze best wel wat afwisseling willen. Makkelijker gezegd dan gedaan, denk je dan. Dankzij onderstaande recepten gecreëerd door Braun Households ambassadrice en voedingsexperte Claudia Van Avermaet flans je in no time een origineel, gezond maar vooral lekkere lunch in elkaar.

Chocolade-kokosnoot mueslibars

Chocolade-kokosnoot mueslibars

Pers

Ingrediënten voor zo’n 25 mueslibars:

  • 300 gram havermout (150 gram gemalen & 150 gram fijne)
  • 50 gram kokosnootschilfers
  • 50 gram speltbloem
  • 100 gram pure chocolade (minstens 60% cacao)
  • 50 gram suiker
  • 150 gram boter
  • 160 gram honing
  • Optioneel: 50gr gesmolten chocolade voor decoratie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Hak de chocolade fijn. Voeg vervolgens de havemout, de kokosnootschilfers, de bloem en de suiker toe. Meng alles goed door elkaar.
  3. Smelt de boter en meng de honing hierdoor. Voeg deze mix vervolgens toe aan het havermoutmengsel. Vind je het allemaal nog wat te droog? Voeg dan extra honing toe.
  4. Bekleed een rechthoekige cakevorm met bakpapier en verdeel het mengsel gelijkmatig in de cakevorm.
  5. Bak de mueslirepen voor zo’n 40 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Laat de repen afkoelen en snijd ze in bard.
  7. Optioneel: smelt de extra chocolade en versier hiermee de mueslibar.
/

Wraps met kip en kruidenkaas

Wraps met kip en kruidenkaas

Pers

Ingrediënten voor zo’n 4 tot 6 wraps:

  • 125gr volkorenmeel 325ml volle melk
  • 3 eieren
  • Zout
  • 2el koolzaadolie
  • 2 sneetjes kaas
  • Stukjes gekookte kip Spinazie
  • 1 (kleine) avocado
  • 1 tomaat in stukjes

Ingrediënten voor verse kruidenkaas:

  • 200gr verse kaas
  • Bieslook
  • 4el melk
  • Zout & peper

Bereiding:

  1. Hak voor de kruidige platte kaas de bieslook fijn.
  2. Gebruik een garde om de platte kaas en de gehakte kruiden te mengen. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Klop voor de wraps de bloem, mel, eieren en zout door elkaar om het pannenkoekenbeslag te maken en kook 4-6 dunne pannenkoeken in een antikleefpan.
  4. Verdeel de kruidenkaas over de pannenkoeken, leg de kaas, kippenreepjes, avocado, spinazie en tomaat erop. Rol het op en let’s go!
/

Vegan chocolade wafels

Vegan chocolade wafels

Pers

Ingrediënten voor zo’n 8 wafels:

  • 200gr speltmeel
  • 70gr pure chocolade
  • 2 tl bakpoeder
  • 50ml kokosolie
  • 220ml amandel- of kokosmelk
  • 100ml bruiswater
  • Snuifje zout
  • Honing, bosbessen of chocolade als topping

Bereiding:

  1. Mix het speltmeel, de gesmolten chocolade en bakpoeder door elkaar. Doe er een snuifje zout bij.
  2. Laat de kokosolie smelten en voeg ze bij de melk. Voeg er ook het bruiswater aan toe. Roer het melkmengsel langzaam onder het meel tot alles goed is gemengd.
  3. Maak je wafelijzer warm en wrijf met keukenpapier de platen in met kokosolie. Bak de wafels beetgaar en werk af naar keuze met honing, bosbessen of chocolade.
/

Bulgur slaatje met kipballetjes

Bulgur slaatje met kipballetjes

Pers

Ingrediënten voor twee personen:

  • 150gr bulgur
  • 300gr kippengehakt
  • 1el paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 2 lente-uitjes Bladpeterselie
  • 2el olijfolie
  • 100gr granaatappelpitjes
  • 80gr sojabonen

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Kook de bulgur zoals aangegeven op de verpakking.
  3. Kruid het kippengehakt met het paprikapoeder, de knoflook, peper en zout.
  4. Rol balletjes van het kippengehakt en plaats ze in de oven gedurende 20–25 minuten tot ze gaar zijn.
  5. Meng de fijngesneden lente-ui en bladpeterselie door de bulgur, giet er een scheut olijfolie over.
  6. Roer er de granaatappelpitjes en sojabonen door en leg er de kippengehaktballetjes op.
/

Appel en ananas donuts

Appel & ananas donuts

Pers

Ingrediënten voor vier personen:

  • 3-4 appels
  • 1 verse ananas
  • 2 eieren
  • 150gr speltmeel
  • 1⁄2 el bakpoeder
  • 250ml amandelmelk
  • 2el honing
  • Snuifje zout
  • Klontje kokosolie

Bereiding:

  1. Neem de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in fijne ringen.
  2. Snijd de uiteinden van de ananas, schil hem en verdeel de ananas in schijven van ongeveer 2 à 3 centimeter. Verwijder ten slotte de harde kern van elke schijf.
  3. Neem een kom en mix met een garde de eieren, het speltmeel, het bakpoeder, de amandelmelk, de honing en het snuifje zout tot een glad beslag.
  4. Doe een klontje kokosolie in de pan. Dop de appelplakjes en/of ananasplakjes in het deeg. Bak ze in de pan aan beide zijden gaar op een laag vuur. Bak iedere kant ongeveer 3 à 5 minuten lang.
  5. Serveer de donuts met kokosyoghurt, kokosroom, een beetje honing, zwart sesamzaad en/of gepofte quinoa.
/

Spinazie smoothie

Spinazie smoothie

Pers

Ingrediënten voor één smoothie:

  • 150g spinazie
  • 120ml sinaasappelsap
  • 3 dadels
  • 2 kiwi’s

Bereiding:

  1. Schil de kiwi’s en snijd in grove stukken.
  2. Haal de pitten uit de dadels.
  3. Mix vervolgens alle ingrediënten met behulp van een staafmixer of blender tot een smeuïg geheel, en klaar!

Krijg nog meer inspiratie dankzij Marie Claire op: Ga op vakantie in eigen land met deze 4 onverwachte aanraders, IJskoffie maar dan 3 x anders en 7 nieuwe albums en nummers om deze week te beluisteren.

Tags: Back to school, Gezond eten, Lunch, Recepten.