5 x boeken van ambitieuze powervrouwen
© EV

5 x boeken van ambitieuze powervrouwen

Door Florianne Thys
Leestijd: 3 min

Vrouwen met een vurige passie voor ondernemerschap zijn een voorbeeld voor velen. Aan de hand van hun ervaringen en tips reiken ze andere vrouwen de hand en streven ze samen naar empowerment. Het doel is van jezelf leren houden en voor je eigen rechten leren opkomen. Deze vijf vrouwen leren je hoe.

Vijf boeken die ieder op zich uniek zijn en waar er telkens een ander verhaal aan de basis ligt. Je ontdekt ze hieronder.

1. ‘Playing Big’ van Tara Mohr

In haar boek Playing Big roept Tara Mohr, expert in vrouwelijk ondernemerschap en welzijn, vrouwen op om zichzelf uit te drukken over wie ze zijn en waar ze voor staan. Vrouwen houden zich vaak op de achtergrond en verschuilen zich eerder achter hun ambities in de plaats van hier voor uit te komen. Playing Big is een eyeopener op vlak van leiderschap. Tara loodst je doorheen tien stappen die je innerlijke leider naar boven doet komen. Verder somt ze verschillende manieren op die je helpen om zelfkritiek niet langer de bovenhand te laten nemen. Het is niet omdat je vrouw bent dat je hoeft te zwijgen, integendeel. Vrouw zijn moet je koesteren.

Playing Big, € 6,99, E-book is hier te koop.

/

2. ‘Not That Kind of Girl’ van Lena Dunham

Je kent haar misschien wel van de serie Girls, maar Lena Dunham is naast actrice ook de schrijver van Not That Kind of Girl. Ze settelt zich met haar boek tussen de meest intelligente en nostalgische Amerikaanse schrijvers aller tijden. Ze vertelt op een ludieke manier over haar ervaringen, met in haar woorden,  ‘afschuwelijke’ mannen. Maar geeft ook persoonlijke verhalen prijs over haar en haar vrienden. Het boeiende aan haar boek is dat ze zowel de plezierige dingen des levens deelt zoals haar dromen en ambities, als haar ergernissen over seks, vriendschap en mode. Het zijn dingen die voor twintigers en dertigers heel bekend in de oren klinken. Lena toont in haar boek dat ze op zoek is naar ware liefde, houdt van sterke vriendschappen en dat ze ondernemerschap en haar carrière heel serieus neemt.

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Alecia (@alecias.attic)

Not That Kind of Girl, € 15,65, is hier te koop.

/

3. ‘Powervrouwen’ van Julia Pimsleur

Acht vrouwen kregen het idee om fondsen op te halen. Jaren later was hun netwerk gigantisch gestegen en hadden zij een miljoenenbedrijf gelanceerd. Julia Pimsleur is een auteur en succesonderneemster die koste wat het kost wou slagen in haar opzet. Ondertussen heeft ze een nieuwe missie en dat is vrouwen de kans bieden hetzelfde traject af te leggen door haar bevindingen uit te schrijven in een boek. Haar ultieme raad is dat je als vrouw moet durven ondernemen om door te breken. In Powervrouwen, oorspronkelijk Million Dollar Woman, lees je over Julia haar mindset en doorzettingsvermogen, alsook over de stappen die zij het allerbelangrijkste vindt om succes te maken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Esther Buitendijk (@urbanmoms_esther)

Powervrouwen, € 22,99, is hier te koop.

/

4. ‘Vrouw op de apenrots’ van Carolina Pruis

Caroline Pruis werkt ondertussen twintig jaar als directeur. Al die tijd werd ze omringd door (vooral) mannen op de werkvloer, en die inzichten bundelt ze in haar boek. Zo bestaat volgens haar het glazen plafond niet, moet je je als vrouw verdiepen in het machtsspel als je wil opkomen en nog veel meer. Ze haalt tal van voorbeelden uit haar carrière aan en geeft interessante en toepasbare tips die vrouwen kunnen helpen met ondernemerschap om daarna te klimmen naar de top.

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Karen Meijs (@kaatjechocolaatje)

Vrouw op de apenrots, € 16,99, is hier te koop.

/

5.  ‘#Girlboss’ van Sophia Amoruso

Als CEO en oprichter van haar eigen kledingmerk Nasty Gal, weet Sophia Amoruso van aanpakken. Ze vertelt in haar boek #Girlboss over haar grote succes en wil dit delen met de wereld. Stapsgewijs laat ze zien hoe iedereen succesvol kan worden zolang je maar op je eigen instinct vertrouwt. Zelf startte ze heel klein met het verkopen van een gestolen boek. Toen ze jong was deed ze veel verschillende jobs en was ze er helemaal nog niet uit wat ze van haar leven wou maken. Het is pas later dat haar gevoel voor ambitie begon te groeien en ondertussen verdient ze een omzet van meer dan 83 miljoen euro en geeft ze leiding over 350 mensen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sophia Amoruso (@sophiaamoruso)

#Girlboss, € 10,99, is hier te koop.

Lees meer Marie Claire op: Maak kennis met de powervrouwen achter 5 Belgische beautymerken; Zes uitzonderlijke vrouwen van bij ons vertellen hun verhaal; Women to watch: Camille Laus

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Boeken, Ondernemerschap, Powervrouwen, Vrouwelijke auteur, Vrouwenwereld.