Stewardessen richten duurzaam kledinglabel op met knipoog naar luchtvaart
© Studio Mari

Stewardessen richten duurzaam kledinglabel op met knipoog naar luchtvaart

Door Nathalie Van Laer
Leestijd: 1 min

Vanuit een gedeelde interesse voor luchtvaart en mode besloten Lisa Cramers (25), Margot Van Roey (27) en An-Katrien Huijghebaert (25), twee stewardessen en een consultant bij Brussels Airport, een ecologische kledinglijn te starten, geïnspireerd op de luchtvaart. Met Nothing Plane willen ze aantonen dat luchtvaart en duurzaamheid wel hand in hand kunnen gaan.

“Nothing plane about you”, “Love at first flight” of “Smile high club”. Deze leuke woordspelingen, telkens met een knipoog naar de luchtvaart, zijn te lezen op de kleding van het duurzame label Nothing Plane. Tijdens een vlucht merkten stewardessen Lisa en Margot dat ze dezelfde interesses deelden.

“We wilden graag iets doen buiten het vliegen, maar tegelijkertijd wel onze liefde voor de luchtvaart uitdrukken. Omdat we vonden dat er geen toffe kleding geïnspireerd op de luchtvaart bestaat, zagen we hier een gat in. Al snel vervoegde An-Katrien dan ons team. Zij vormde het zakelijke aspect dat we nog misten, we wisten namelijk niet veel van ondernemen. Dankzij haar zijn we zo snel gegroeid.”

Oprichters duurzaam kledinglabel

Studio Mari

/

Eigen ontwerp

De T-shirts ontwerpt het trio achter Nothing Plane zelf, die je nu kan kopen in hun webshop. “De luchtvaart is een oneindige bron van inspiratie. We hebben nog een hele lijst ideeën waar we mee aan de slag willen.” Op dit moment bestaat de collectie uit vier T-shirts, een mannenpolo en een sweater. “Binnenkort komt er een vijfde T-shirt bij, die eerder op vrouwen gericht is vanwege de roze kleur.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Nothing Plane (@nothing_plane) op

/

Liefde voor luchtvaart en natuur

De kleding van het duurzame label bestaat uit 100% organisch katoen en is geproduceerd in goede werkomstandigheden. “Dat was voor ons heel belangrijk. De productie ligt in Bangladesh, maar het proces ligt volledig onder de Fair Wear Foundation, die erop toekijkt dat het productieproces op een verantwoorde en ethische manier gebeurt. Ook werken we samen met Ondernemers Zonder Grenzen, dat de randgebieden in de Sahara wil herbebossen. Van elk kledingstuk dat we verkopen, gaat tien procent van de omzet naar dat goede doel.”

“Deze organisatie hebben we zorgvuldig gekozen met oog op het compenseren van de uitstoot van vliegtuigen. Met onze kledinglijn willen we namelijk duidelijk maken dat het oké is om te reizen met het vliegtuig, zolang we er bewust mee omspringen en dit op een bepaalde manier kunnen compenseren. Het is geen of-verhaal, maar een en-verhaal: liefde voor de luchtvaart én de natuur.”

T-shirts duurzaam kledinglabel Nothing Plane

Studio Mari

Lees meer Marie Claire op: 9 x duurzame badmode voor een ethisch verantwoorde zomer, Dit zijn de SS20 trends die jouw zomergarderobe nodig heeft

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Duurzame mode, Fashion.