Zo bestrijd je die irritante post-vakantiedip
© MCB/Getty Images

Zo bestrijd je die irritante post-vakantiedip

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

De vakantie is voorbij, we zijn ontspannen, voelen ons als herboren en gaan vol goede energie aan het werk. Of misschien niet, en heb je last van een post-vakantiedip? Niet raar, want het is een flinke overgang. Hoe vermijd je zo'n dip? We vroegen tips aan Stefanie Broes, co-founder  van Moonbird, een apparaat dat je begeleidt tijdens het ademen.

/

Neem tijd om te acclimatiseren

“Het is belangrijk dat je de tijd en ruimte neemt om te landen. Doe rustig aan en gun jezelf tijd om weer te wennen aan het thuis zijn. Doe de was, ruim het huis op, zie wat vrienden en familie en probeer zoveel mogelijk te ontspannen. Daar mag je best een paar dagen voor uittrekken, zo wordt de overgang naar de drukke lange dagen op werk een stuk makkelijker.

Ga zoveel mogelijk de natuur in

“Weer aan het werk gaan na een vakantie kan overweldigend zijn. Van stilstaan, vertragen en leven volgens je eigen ritme, naar rennen en vliegen. De natuur ingaan is altijd een goed idee. Maak elk weekend of ’s avonds tijd voor een extra lange wandeling in het bos. Ook een rondje door het park om de hoek helpt je om geaard te blijven en om je innerlijke rust te bewaren. Wat frisse lucht inademen gecombineerd met lichaamsbeweging is de beste manier om je lunchpauze goed te besteden.”

Lees ook: 6 nieuwe series, films en documentaires op Netflix in september

Christine Smeyers Soul Studio

Christine Smeyers Soul Studio

/

Blijf de dingen doen die je op vakantie ook blij maakten

“Heb je tijdens je vakantie genoten van het lezen van boeken, van fietstochten op de mountainbike, van gedachteloos baantjes zwemmen? Er is geen reden om dit na je vakantie niet te blijven doen. Ook al zijn de omgeving en omstandigheden anders. Kijk bewust naar de dingen die je zo fijn vond tijdens je vakantie, en probeer daar zoveel mogelijk van te blijven doen na thuiskomt.”

Las adempauzes in

“Voel je je gestrest of angstig? Een gecontroleerde, langzame ademhaling activeert de ontspanningsreactie van het lichaam,   vertraagt de hartslag, ontspant de spieren, kalmeert het zenuwstelsel en sust je gedachten. Ga rustig zitten, sluit je ogen en adem een tijdje langzaam in en uit vanuit je buik. Je zult al snel merken dat je kalmeert. Extra hulp nodig? Moonbird is speciaal ontworpen om je te begeleiden bij het doen van langzame ademhalingsoefeningen zodat je meer innerlijke rust kan vinden en dagelijkse zelfzorg een fluitje van een cent wordt. Op de juiste manier ademen vermindert stress, verbetert je algemene gezondheid en helpt je om snel in een meditatieve staat te komen.”

/

Neem voldoende sociale media breaks

“Eindeloos klikken en scrollen op sociale media kan gevoelens van stress versterken. Onderzoek toont aan dat het veelvuldig en langdurig aanwezig zijn op sociale media fysiologische veranderingen. in de hersenen kan veroorzaken. Het verlaagt ons vermogen om ons te concentreren en focussen. Probeer dus wat vaker je telefoon weg te leggen.”

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Selfcare, Wellness.