5 TikTok lifehacks die koken makkelijker maken
© Unsplash

5 TikTok lifehacks die koken makkelijker maken

Door Lotte Gillis
Leestijd: 2 min

Niet iedereen is een held in de keuken en dat is ook helemaal niet erg. Toch kan het nooit kwaad om je kookkunsten wat bij te schaven. Op TikTok gaan er een paar interessante lifehacks rond die koken een pak vlotter en eenvoudiger maken.

/

1. Een avocadopit verwijderen

Wie vaak in de keuken staat, weet dat het een hele uitdaging kan zijn om de pit van een avocado te verwijderen. De meest gekende manier om dit te doen is door je mes in de pit te slaan, het mes een kwartslag te draaien en dan de pit eruit te trekken. Toch is er manier die én makkelijker is én minder risico’s met zich meebrengt.

Snij de avocado in 2 gelijke delen. Hou het deel waar de pit inzit met beide handen vast en duw met je duimen op de schil van de avocado op de plek waar de pit zit. Je zal zien dat de pit er vanzelf uitvalt.

Lees ook: Met deze 9 tips hou jij Veganuary vol

/

2. Kerstomaten snijden

Koken kan een intensieve tijdsbesteding zijn. Zitten er bijvoorbeeld gehalveerde kerstomaten in je recept, dan ben je al snel een aantal minuten kwijt om die allemaal afzonderlijk door midden te snijden. Met deze lifehack snij je al je tomaten in 1 keer door. Het gaat als volgt: neem 2 keukenplanken, leg de tomaten op een plankje en leg het andere plankje daarbovenop. Hou je hand op de bovenste plank zodat de tomaten niet wegrollen, snij ze nu doormidden en voilà, tijd bespaard!

@victoriatschopppI get the deli containers + lids off Amazon & they are essentials in my kitchen 🍅♬ original sound – Victoria Tschopp

/

3. De houdbaarheid van eieren controleren

Bij sommige voedingswaren, zoals eieren, is het moeilijk te zien of ze nog goed zijn. Maar ook hier bestaat een makkelijke truc voor. Vul een kom met water en kijk wat er met de eieren gebeurt als je ze erin legt. Zinken ze naar de bodem, dan zijn ze nog goed. Als ze blijven drijven kan je ze best weggooien. Deze lifehack werkt ook bij bosbessen: de rijpe zullen zinken en de onrijpe zullen blijven drijven.

Lees ook: Onze favoriete speakeasy bars in Manila

/

4. Makkelijk een ui snijden

Een van de -terecht- meest gehate keukentaakjes is uien snijden. Het hoeft maar een paar seconden te duren of je voelt je ogen al branden. Gelukkig bestaat er een lifehack die ervoor zorgt dat dit proces toch iets sneller verloopt. Zo is het veel efficiënter om je ui niet te snijden met een mes, maar met een dunschiller. Je bekomt perfect gesneden uienschijven en kan veel vlotter te werk gaan dan met een gewoon keukenmes.

@casa_tips

White or red onion? which one do you prefer to eat ? Tell us in the comments. A fork + a strong peeler made in Germany = epic win ! #kitchenhacks #vegetablepeeler #casatips

♬ son original – Casa-Tips.com

/

5. Overtollig zout verwijderen

Je eten op de juiste manier kruiden is een kunst die niet voor iedereen is weggelegd. Zo kan -voor je het goed en wel beseft- een kwart van je zoutvat in je gerecht verdwijnen. Gelukkig kan dit met een eenvoudige lifehack opgelost worden.

Deze tip is geschikt voor onder andere soep en stoofpotjes en het enige wat je ervoor nodig hebt is een aardappel. Schil de aardappel en kook hem mee in je gerecht, het zetmeel in de aardappel zal dan vanzelf het overtollig zout opnemen. Haal hem er na een paar minuten weer uit en je gerecht is gered.

Lees ook: Masterclass: een gezonde en makkelijke aardbeientaart zonder oven

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Koken, Lifehacks.