5 manieren om je beautymiskopen op een andere manier te gebruiken
© Launchmetrics Spotlight

5 manieren om je beautymiskopen op een andere manier te gebruiken

Door Lotte Gillis
Leestijd: 2 min

Het is nu eenmaal zo dat niet elk beautyproduct even goed werkt voor elk type huid of haar. Aangezien je de producten op voorhand niet altijd kan testen is een miskoop snel gemaakt. Dankzij deze tips kan je je beauty miskopen toch nog gebruiken en red je ze van de vuilbak.

/

Een shampoo die roos verwijdert, een extreem voedende moisturizer of een goed gepigmenteerde blush, de verleiding is groot als het op beautyproducten aankomt. Toch zijn dit soort producten heel persoonlijk. Zo kan een bepaald serum iemand een prachtig, glanzende huid geven en bij een ander acne veroorzaken. Het zou dan zonde zijn om die producten per direct naar de vuilbak te verbannen. Kan je er niemand in je omgeving blij mee maken? Dan zijn hier nog vijf manieren om je beauty miskopen op een andere manier te gebruiken dan waar ze voor bedoeld zijn.

Lees ook: Beyoncé onthult haarverzorgingsmerk en dit wil je weten

/

1. Shampoo voor je make-up kwasten

Sommige shampoos werken gewoon niet goed met je haar en daar is niets aan te doen. Toch is er nog een andere nuttige manier om je shampoo te gebruiken. Zo hebben je make-up kwasten ook haren die moeten gewassen worden. Door je kwasten met die shampoo te wassen zorg je er niet alleen voor dat je je miskoop nog goed gebruikt, je bespaart ook op kwastenreiniger.

/

2. Moisturizer als handcrème

Door de skincare hype van de afgelopen jaren is de kans groot dat je ondertussen beschikt over een rijkelijk gamma aan huidproducten. Of die werken is afhankelijk van welk type huid je hebt. Als je je huidtype niet voldoende kent, kan je al snel de mist ingaan. Heb je bijvoorbeeld een moisturizer aangeschaft die iets te voedend is en als een dikke, onaangename laag op je huid blijft liggen? Gebruik deze dan als handcrème want daar is zo een dikke textuur ideaal voor.

Lees ook: Een shotje appelazijn? Dit zijn de voordelen voor je gezondheid

/

3. Body mist als room spray

Hoewel je een body mist, parfum of eau de toilette meestal eerst ruikt voor je hem aanschaft, is een miskoop nog steeds mogelijk. Zo kan een geurtje opeens heel anders ruiken als het vermengt wordt met je huid. Ondanks dat het parfum zelf heel lekker ruikt, ben je misschien geen fan meer van de geur in combinatie met je huid. Het is dan een goed idee om het geurtje te gebruiken als room spray. Op die manier behoudt het zijn geur en kan je van het parfum genieten in zijn volle glorie.

/

4. Blush als lipstick en omgekeerd

Kocht je een liquid blush die achteraf veel te gepigmenteerd bleek te zijn? Geen nood. Je kan hem dan perfect op je lippen gebruiken. Daarvoor is geen enkel product te gepigmenteerd. Deze hack kan je ook omgekeerd toepassen. Zo kan je een lipstick die niet gepigmenteerd genoeg is of niet lang genoeg op je lippen blijft zitten als blush gebruiken. Daar wil je sowieso niet te veel pigment en riskeer je ook niet dat het er snel afgaat door eten of drinken.

/

5. Huidolie als scheercrème

Een huidolie kan van pas komen als je last hebt van een droge huid, maar kan er ook voor zorgen dat je huid heel glibberig en onaangenaam wordt. Als dat laatste het geval is, hoef je de huidolie niet meteen weg te gooien. Hij kan dan nog perfect van pas komen bij het scheren. Door eerst een olie aan te brengen en daarna te scheren zorg je ervoor dat je scheermes vlotter over je huid glijdt en zo voorkom je rode bultjes en ingegroeide haren. Om er daarna geen plakkerige huid aan over te houden kan je de olie eraf wassen met douchegel.

Lees ook: Blauwe make-up maakt een comeback, en zo draag je hem

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Beauty.