Blauwe make-up maakt een comeback, en zo draag je hem
© Launchmetrics Spotlight

Blauwe make-up maakt een comeback, en zo draag je hem

Leestijd: 1 min

De dagen van beige oogschaduw en zwarte mascara zijn voorbij. Beautyliefhebbers maken plaats voor levendige, mysterieuze blauwe make-up. Hier lees je hoe je blauw kiest en draagt.

/

Blauwe eyeliner en mascara, lang geassocieerd met de jaren 80 en vaak beschouwd als ouderwets en ordinair, maken een comeback. Het feit dat grote merken erop inspelen, suggereert dat blauwe make-up een opkomende trend is waar we meer van kunnen verwachten dit voorjaar. Zo maken de drie nieuw aangestelde make-up artists van het modehuis Chanel hun debuut met een collectie die in het teken staat van blauw. Want, volgens hen, is blauw verrassend, veelzijdig en mysterieus. Versace ging voluit voor blauwe oogschaduw voor haar lente-zomerdefilé.

Blauw is een levendige kleur, dus de rest van je make-up mag subtiel worden gedaan. Overlaad je jukbeenden en wangen niet met felgekleurde highlighter of blush, de lippen kunnen worden opgemaakt met een nude of lichtroze lippenstift. Blauwe oogschaduw combineert wél bijzonder goed met andere blauwe oogmake-up, zoals blauwe eyeliner en mascara. Hou je het liever discreet, biedt een lijntje met blauwe eyeliner uitkomst.

Sommige blauwe mascara’s en poeders zijn levendiger dan andere. Donkerblauw is ideaal voor een sensuele en mysterieuze smokey eye, koningsblauw is discreet en gemakkelijk te dragen. Voor een gedurfdere look kies je elektrisch blauw.

/

Shop onze favoriete blauwe make-up

Lees ook: De schoonheidsgeheimen van Hailey Bieber

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Make-up.