Een shotje appelazijn? Dit zijn de voordelen voor je gezondheid
© Shutterstock

Een shotje appelazijn? Dit zijn de voordelen voor je gezondheid

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

Victoria Beckham en TikTok zorgen voor een stijgende verkoop van appelcijderazijn. Maar wat zijn de voordelen van dit goedje voor je gezondheid?

/

De ochtendroutine van Victoria Beckham? Ze begint de dag altijd met biologische en ongefilterde appelciderazijn. Appelciderazijn is een ongefilterde azijnvariant, geproduceerd door het fermenteren van geplette appels met gist en suiker, wat resulteert in de vorming van azijnzuur. Het bevat probiotica die gunstig zijn voor de gezondheid van onze darmen.

/

Shotje appelazijn

Een shotje appelciderazijn zou helpen bij het handhaven van een evenwichtige bloedsuikerspiegel, ondersteunt de spijsvertering , verlaagt het cholesterolgehalte en stimuleert het immuunsysteem. Sommige onderzoeken suggereren dat appelciderazijn kan helpen bij het verminderen van de eetlust en het verhogen van het verzadigingsgevoel, wat kan leiden tot gewichtsverlies.

Er wordt zelfs gezegd dat de azijn kan helpen bij het verminderen van acne en verzachten van littekens. Je kan hem dus gerust gebruiken als toner. Het spoelen van het haar met verdunde appelciderazijn helpt bij het verwijderen van productresten en het herstellen van de natuurlijke glans van het haar.

Het enige nadeel van appelciderazijn?  Het hoge zuurgehalte kan bij overmatig gebruik schadelijk zijn voor de tanden en de slokdarm. Gebruik het dus met mate en verdun het altijd met water. Je kan één shot nemen – één tot twee eetlepels in vijftien tot dertig milliliter water – voor of na de maaltijd.

Lees ook: Wereldprimeur in Antwerpen: vanaf nu laat je je masseren door AI-robot Frankie

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Appelazijn, Appelazijncider.