5 leuke brillenmerken die echt niet duur zijn
© Komono & Ace &Tate

5 leuke brillenmerken die echt niet duur zijn

Door Eloïse Pirard en Emma Verbeke
Leestijd: 2 min

Modieus, innovatief en toch betaalbaar. Met deze vijf hippe en goedkope brillenmerken zijn alle ogen op jouw gericht!

Een leuke of unieke bril kan het perfecte accessoire zijn bij elke outfit. Helaas zijn brilmonturen vaak erg duur, waardoor je niet zo veel kan variëren zoals bij handtassen of oorringen. Gelukkig bestaan er tegenwoordig ook al goedkopere brillenmerken waardoor wisselen van bril even eenvoudig wordt als wisselen van outfit!

Jimmy Fairly

Brildragers, wij stellen je met plezier voor aan onze hartendief: Jimmy Fairly. Het Franse brillenmerk is erin geslaagd om een hoog kwaliteitsgamma te combineren met democratische prijzen. Elke maand stelt het merk nieuwe modellen voor die ontworpen werden in Parijs en ontwikkeld in Frankrijk. Door zelf het volledige productieproces in handen te nemen, vind je bij het merk al monturen vanaf 99 euro, inclusief correctie. Daarnaast is het ook mogelijk om bij te betalen voor anti-reflecterende glazen, anti-krassen enzovoort. Naast de voordelige prijs, zijn wij ook enorm te spreken over de ethische kant van het label. In samenwerking met Restoring Vision heeft Jimmy Fairly het concept “Buy One Give One” op poten gezet. Telkens je een bril koopt bij het merk, schenken ze een tweede paar aan iemand die het echt nodig heeft!

/

Ace & Tate

Een van onze andere favoriete brillenmerken is Ace & Tate. Hun doel: het creëren van goedkope monturen voor elke gelegenheid. Net zoals veel lowcost merken, heeft Ace & Tate de controle over het volledige productieproces. Daarom kunnen ze al een montuur plus glazen aanbieden vanaf 98 euro. In hun gezellige winkels kan je ook zonder afspraak alle brillen uitproberen of je ogen laten testen door een van de aanwezige opticiens. Wij hebben het zelf getest en het verdict was identiek aan dat van onze oogarts. Het is bij Ace & Tate dus perfect mogelijk om enkele uren na je bezoek naar huis te gaan met een nieuwe bril.

/

polette

Een montuur inclusief correctie vanaf 14,98 euro vind je enkel en alleen bij polette. Achter het merk schuilen Pierre Wizman en Pauline Cousseau, twee avonturiers die de strijd aangaan met de traditionele opticiens. In slechts vijf jaar tijd, zonder diploma en met 2000 euro als startbudget slaagde Wizman erin om een stijlvol en spotgoedkoop brillenmerk op te richten.

polette is de eerste producent van monturen die ook hun eigen glazen fabriceert in meer dan 40 jaar. Het merk verklaart hun prijs: “Een bril kost tussen de 6 en de 10 euro als het de fabriek verlaat. Waarom zouden we een bril dan voor 300 euro verkopen? Dat komt omdat alle grote merken produceren in China. De fabrieksprijs wordt 20 maal hoger wanneer een luxemerk de bril verkoopt. En dan zijn er nog de verschillende handelaars en tussenpersonen die allemaal iets willen verdienen aan de bril, waardoor de prijzen snel oplopen.”

/

KOMONO

Ook België heeft niet stil gezeten op het gebied van goedkope brillen. Komono is een label, opgericht in 2009, gespecialiseerd in accessoires en brillen aan democratische prijzen. Het Belgische label verkoopt monturen met een moderne look, met een minimalistische en esthetische kant. Je vindt er monturen tussen de 99,95 euro en 139,95 euro, wat nog steeds heel betaalbare prijzen zijn.

/

Le Petit Lunetier

Le Petit Lunetier wijdt zich al sinds 2015 toe aan het creëren van brillen aan kleine prijsjes zodat iedereen zijn bril kan afstemmen op zijn of haar outfit. Het label laat zich inspireren door de grootste modesteden, maar ook door meer vintage invloeden. Wat je ook kiest, elke bril is een stijlvol én betaalbaar accessoire. Vanaf 79,90 euro vind je bij het label een bril op sterkte en voor 49,90 euro vind je er brillen met blauw licht filter. Bij Le Petit Lunetier gebeurt alles via het internet. In hun unieke webshop kan je hun uitgebreide collectie ontdekken en meteen bestellen.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Ace and tate, Brillen, Brillenmerken, Polette.