4 verkoelende frisdranken met veel minder suiker
© Shutterstock

4 verkoelende frisdranken met veel minder suiker

Door Emma Verbeke & Laurence Van Liedekerke
Leestijd: 2 min

Even heerlijk in de tuin zitten, de zon op je gezicht, en je voelt je meteen weer heel wat opgewekter. Het enige dat nu nog ontbreekt is een verfrissend drankje...

Genieten van de zomerzon is iets dat ons instant blij maakt. Zeker als we dat kunnen doen met een verfrissend drankje binnen handbereik. Maar wie frisdrank zegt, zegt helaas ook caloriebom, want de meeste zitten boordevol suiker. Water dan maar? Niet per se. Want er bestaan immers ook limonades waar veel minder suiker in zit, maar die toch barsten van de smaak. Wij zetten er vier voor je op een rij.

/

Simone a Soif!

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Simone a Soif! (@simoneasoif) le

Simone a Soif! is 100% natuurlijk en 100% Belgisch. Een lekkere limonade, maar dan zonder bruis. Het merk heeft enkele verrassende smaken voor je in petto, zoals appel-geranium, peer-strobloem en komkommer-munt.

De hydrolades – een mix van vloeistof op basis van stoom uit planten, water en versgeperste groenten- en fruitsappen – van Simone a Soif! zijn een aanrader voor al wie eens iets totaal anders wil proeven. Deze limonades zijn gegarandeerd biologisch-artisanaal gemaakt, zonder toegevoegde suikers, zoetstoffen, smaakstoffen, bewaarmiddelen of kleurstoffen. Of om het met de woorden van Simone zelf te zeggen: hydrateren is goed, hydroleren is beter!

Meer info over Simone a Soif vind je op www.simoneasoif.be.

/

Ritchie

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Ritchie (@drinkritchie) le

Een ander puur Belgisch drankje is de limonade van Ritchie. Deze flesjes zien er niet alleen heerlijk retro uit, ze zijn het ook wel degelijk, want de limonade van Ritchie is gebaseerd op een oud familierecept. Ritchie limonade werd verkocht van de jaren ’50 tot laat in de jaren ’70. Daarna werd het even stil, maar nu is Ritchie dus helemaal terug.

‘Slurp De Dag’ is het eerste dat je leest op de website, gevolgd door de slogan ‘Geluk zit in een klein rietje’. Wij zijn instant fan! Maar de inhoud van deze mooie flesjes is ook zeker de moeite, met smaken als sinaasappel met een vleug vanille of pompelmoes met een scheut ananassap. Deze flesjes bevatten veel sap, weinig suiker en een beetje bruis.

Meer info over Ritchie vind je op www.drinkritchie.com

/

TAO Pure Infusion

marieclaire_sugardrinks_tao

TAO

Hou je van thee, maar drink je liever iets koelers in dit zonnige weer? Dan zijn de TAO Pure Infusions iets voor jou. Deze mooie meeneemflessen bevatten echte infusies, gebaseerd op een eeuwenoud Chinees recept. Codewoorden hier zijn ‘vers’ en ‘natuurlijk’, smaakstoffen en bewaarmiddelen worden door TAO dan ook resoluut geweerd en de infusies bevatten nagenoeg geen calorieën.

Smaakgewijs kan je kiezen tussen groene thee met limoen en jasmijn, witte thee met granaatappel en passiebloem, rooibosthee met pruim en vlierbloesem, en zwarte thee met citroen en sinaasappelbloesem.

Meer info over TAO Pure Infusion kan je vinden op www.taodrinks.com.

/

Fïnley

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par FÏNLEY Belgium (@finleybelgium) le

Fïnley is een verfrissend drankje, speciaal bedoeld voor volwassenen. Finley limonades bevatten minder koolzuur, Stevia in plaats van suiker en geen toegevoegde bewaarmiddelen. Het assortiment bestaat inmiddels uit zes verschillende smaken, waaronder pompelmoes & bloedsinaasappel, citroen & vlierbloesem en sinaasappel & cranberry. Onze favoriet voor op een zomers terrasje? De Finley Mojito natuurlijk!

Meer info over Finley vind je op www.finleyfinesbulles.be.

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Finley, Frisdrank, Lenteweer, Limonade, Ritchie, Simone a soif, Tao.