Vier feestmenu’s voor een stressvrij eindejaar
© Unsplash

Vier feestmenu’s voor een stressvrij eindejaar

Leestijd: 2 min

Wat dacht je van een gezellige eindejaarsperiode zonder gedoe? Deze vier adresjes creëerden de lekkerste feestmenu’s zonder uren aanschuiven. Smakelijk!

Verse en lokale boodschappen aan huis met Crisp

Dankzij de feestmenu’s van Crisp neem jij familie en vrienden tijdens de feestdagen mee op een culinair avontuur. Want deze handige boodschappen-app focust tijdens de gezelligste dagen van het jaar meer dan ooit op zijn lokale aanbod. Verwacht je aan specialiteiten met de beste ingrediënten voor jouw feestmenu afkomstig van Vlaamse makers, telers en kwekers.

Vergeet lange wachtrijen aan de kassa en wacht liever thuis op verse producten. Je kan in no time een eenvoudig feestmenu samenstellen. Hier is hoe: begin bijvoorbeeld met een feestelijke aperitief met Belgische bubbels rechtstreeks uit het Heuvelland. Of kies voor bier en lokale abdijkazen uit verschillende uithoeken van het land. Proef de kust op je bord met smeuïge garnaalkroketten vol Noordzeegarnalen en kaviaar van Royal Belgian Caviar.

Vul het menu verder aan met versgeteeld grondwitloof uit Klein-Brabant en aardappelkroketjes uit Tielt. Sluit af met heerlijke Antwerpse pralines, tongstrelende Brusselse moelleux of een nostalgische ijsbuche van het Ijsboerke voor de perfecte afsluiter. Ontdek deze en andere lokale lekkernijen in de Crisp-app.

Eindejaarsmenu:

  • Apero: Veenbessencocktail
  • Voorgerecht: Tartaar van Zeeuwse yellowtail op briochetoast
  • Voorgerecht veggie: Gepofte bieten met crème van Oost-Vlaamse geitenkaas
  • Hoofdgerecht: Hertenrugfilet met spruitjes uit Mechelen en pommes fondants
  • Hoofdgerecht veggie: Tarte tatin van prei met Goudse blauwe kaas
  • Nagerecht: Cheesecake van hangop met veenbessen

Crisp

/

Een Sushi feestmenu (zelfs via Whatsapp)

Via Sushi Daily vind je ‘Happily Handmade’ Sushi doorheen het ganse land. Want de kiosken zijn te vinden in supermarkten, waar de Sushi-Artisans verse sushi klaarmaken waar je bij staat. Ze zijn getraind om elke dag meer dan 100 recepten voor te bereiden, steeds met respect voor traditie. En met behulp van zorgvuldig ingekochte ingrediënten en nieuwe en oude technieken. De sushischotels van Sushi Daily zijn een heus kunstwerk, waar je tijdens de feestdagen stevig mee kan uitpakken. Surf snel naar de website voor alle kiosken in de buurt. In Antwerpen is dat onder andere in de Albert Heijn, Karel Oomsstraat. Maar er is nog meer goed nieuws… Sommige kiosken nemen bestellingen via Whatsapp aan, zodat je de wachtrijen kan overslaan.

Party Schotel Kiseki Party, 65 stuks voor € 58,99:

  • 12 Verde Maki Zalm
  • 8 Crunch Veggie Roll
  • 8 Dream Roll Bieslook
  • 6 Maki Zalm
  • 5 Sushi Zalm Sesam
  • 5 Sushi Tonijn Wasabi
  • 5 Maki Tartaar Tonijn
  • 5 Maki Tartaar Zalm
  • 4 Maki Avocado
  • 4 Maki Komkommer
  • 3 Roll’inn Gerookte Zalm

Sushi Daily

/

Heerlijke tafelen bij SMAAK

Wie de afwas helemaal wil vermijden, kan met zijn gezelschap gezellig aan tafel schuiven bij het Japanse pop-up restaurant SMAAK by Jacob Jan Boerma, gevestigd in de historische kloosterkeukens van Botanic Sanctuary Antwerp. Want hier kan je genieten van een culinaire verwenavond zonder zelf één minuut in de keuken te staan. Het feestmenu wordt er samengesteld door chef-kok Ruben Christiaens en maitre Xanne Schijns, verwacht je dus aan het beste uit de Japanse keuken. Best snel reserveren, want het feestmenu wordt enkel gepresenteerd tussen 21 en 27 december, en de tafels raken vol.

Culinair feestmenu bij SMAAK:

Prijs per persoon: € 350, inclusief champagne, wijnarrangement, koffie, thee en water.

  • Forel , aardpeer, N25 kaviaar
  • Tarbot , sakura, framboos
  • Kippenlever, shiitake, truffel
  • Rund, ponzu, okra
  • Panna cota van Japanse smaken
  • Appel, sudachi, mascarpone

Botanic Sanctuary Antwerp

Lees ook: https://marieclaire.be/nl/zo-proef-je-het-verschil-tussen-schuimwijn-en-champagne/

/

Indonesische topgastronomie in een maaltijdbox

De Nederlandse restaurantgroep Ron Gastrobar wil België laten proeven van culinaire hoogstandjes uit Indonesië via SOUS, een uniek platform dat haute cuisine aan huis levert. Terwijl de Indonesische keuken een onderdeel is van de Nederlandse eetcultuur, blijkt deze voor veel Belgen nog onbekend terrein. Daar wil topchef Ron Blaauw graag verandering in brengen met ‘Ron Gastrobar at Home’, een dinerbox op sterrenniveau. ​

De Indonesische keuken is breed en kent invloeden uit de Chinese en Indische keuken maar ook uit Nederland en Europa. Deze mix van verschillende culinaire tradities vertaalt zich in pittige curry’s die worden afgewisseld met het zoete aspect van de Javaanse keuken. Met een dinerbox van Ron Gastrobar at Home ontdek je zelf de Indonesische gastronomie. Je geniet van verschillende gerechten in één keer en proeft wat de Indonesische keuken allemaal te bieden heeft vanuit kleine ‘sharing’ schaaltjes. Je mag je verwachten aan een explosie van smaken, geuren en kleuren die een verrijking is voor al je zintuigen.

Een Indonesische rijsttafel voor vier personen kost 119, meer info op de website.

Elspeth Jenkins De artikels van >

Editor in Chief Elspeth studeerde in 2006 af aan het London College of Fashion, na stages bij Dazed & Confused en British Vogue belandde ze als freelance styliste en modejournaliste terug in België.

Tags: Gezelligheid, Kerstmenu, Tafelen.