De klassieke versie
Ingrediënten:
2 kopjes verse, sterke koffie
1/4 kopje melk of room
2 eetlepels suiker (of naar smaak)
Ijsblokjes
Optioneel: slagroom en chocoladesiroop voor topping
Instructies:
Begin met het zetten van twee kopjes sterke koffie. Laat de koffie afkoelen tot kamertemperatuur.
Giet de afgekoelde koffie in een blender.
Voeg de melk of room en suiker toe aan de blender.
Blend het geheel tot het goed gemengd is en een schuimige textuur heeft.
Vul een glas met ijsblokjes en giet de ijskoffie eroverheen.
Top de ijskoffie af met een toefje slagroom en een drizzle van chocoladesiroop voor een extra zoete touch.
Lees ook: Op romantische date in Parijs? Dit zijn de leukste restaurants
IJskoffie met Vanille
Ingrediënten:
1 kopje sterke koffie, afgekoeld
1/2 kopje melk
1 eetlepel vanille-extract
2 eetlepels ahornsiroop (of naar smaak)
Ijsblokjes
Een snufje kaneel (optioneel)
Instructies:
Meng de afgekoelde koffie, melk, vanille-extract en ahornsiroop in een glas.
Voeg ijsblokjes toe aan het glas.
Roer goed door totdat alle ingrediënten gemengd zijn.
Strooi een snufje kaneel over de ijskoffie voor een extra aroma.
Serveer direct en geniet van de heerlijke smaak van vanille in je verfrissende ijskoffie.
Mokka IJskoffie
Ingrediënten:
1 kopje sterke koffie, afgekoeld
1/2 kopje melk
2 eetlepels cacaopoeder
2 eetlepels suiker
Ijsblokjes
Slagroom en gehakte noten voor topping
Instructies:
Meng de afgekoelde koffie, melk, cacaopoeder en suiker in een blender.
Blend tot het mengsel glad en romig is.
Voeg ijsblokjes toe aan een glas.
Giet de mokka ijskoffie over de ijsblokjes.
Top het geheel af met een toefje slagroom en gehakte noten voor wat extra crunch.
Roer voor het serveren voorzichtig door zodat alle smaken goed gemengd zijn.
Lees ook: Dua Lipa is de nieuwe ambassadrice van Yves Saint Laurent Beauty