VEGAN STOOFVLEES
Ingrediënten:
- 2 pakken Garden Gourmet filetstukjes
- 2 flesjes bruin bier
- 2 witte uien
- 1 snee bruin brood
- 2 el mosterd
- 1 blaadje laurier
- 1 sneetje peperkoek
- 1 el Luikse stroop
- 1 el (plantaardige) boter
- 2 el bloem
- Peper en zout
- Frietjes
Bereiding:
- Verhit wat boter in een grote pan en bak de filetstukjes langs beide kanten goudbruin. Leg apart in een kom.
- Verhit in diezelfde pan wat boter en bak de ui goudbruin. Voeg na vijf minuten de laurier en filetstukjes toe aan de ui.
- Voeg wat bloem toe en bak nog enkele minuten terwijl je af en toe roert.
- Voeg vervolgens het bier, de peperkoek en Luikse stroop toe.
- Smeer tot slot de mosterd op het brood en voeg toe. Laat de stoverij 45 minuten pruttelen op een zacht vuurtje. Kruid met peper en zout.
- Serveer met huisgemaakte frietjes. Smakelijk!
VEGGIE SPAGHETTI BOLOGNAISE
Ingrediënten:
- 2 pakken Garden Gourmet Sensational gehakt
- 2 grote wortelen
- 1 stuk bleekselderij
- 200 g champignons
- 800 g tomatenblokjes
- 1 grote ui
- 3 teentjes knoflook
- 2 el tomatenpuree
- 2 tl gistextract
- Snuifje nootmuskaat
- 2 el olijfolie
- Versgemalen zwarte peper
- 50 g geraspte (plantaardige) Italiaanse kaas
- 25 g verse basilicumblaadjes
Bereiding:
- Hak de wortelen, ui, knoflook en bleekselderij fijn. Snijd de champignons in plakjes.
- Verhit de olie en bak de ui, wortel, bleekselderij, knoflook en champignons in 5-10 minuten gaar. Voeg de overige ingrediënten toe, behalve het Sensational gehakt en kook 15 tot 20 minuten tot de saus is ingedikt.
- Doe de pasta in een grote pan met kokend water en kook volgens de instructies op de verpakking. Giet af maar bewaar 3-4 eetlepels van het kookwater.
- Roer ondertussen het Sensational gehakt door de tomatensaus en verwarm het geheel 3-4 minuten, voeg eventueel een beetje kookwater van de pasta toe.
- Serveer de veggie spaghetti bolognese gegarneerd met de kaas en basilicum.
Lees ook: Deze 5 alternatieven voor koffie geven evenveel energie
KLASSIEKE BURGER
Ingrediënten:
- 1 pak Garden Gourmet burger deluxe mini
- 4 mini broodjes
- 4 sneetjes smeltkaas
- 8 slierten augurk
- 4 kerstomaten
- Enkele blaadjes sla
- Ketchup & mosterd
Bereiding:
- Bak de mini burgers deluxe in een pan gedurende 5 minuten.
- Snijd de mini broodjes open en bak beide helften in de pan krokant.
- Leg op iedere onderkant een sneetje smeltkaas. Werk vervolgens af met enkele blaadjes sla, een mini burger deluxe, schijfjes tomaat en ketchup en/of mosterd. Plaats de bovenkant van het broodje op de burger.
- Neem een satéprikker en plooi per broodje twee slierten augurk over de satéprikker. Serveer direct.
Lees ook: Shopping: met deze sport-items blijf je wel gemotiveerd