3 x topmodel Hannelore Knuts in de kijker
© YŪGEN

3 x topmodel Hannelore Knuts in de kijker

Leestijd: 1 min

Belgisch topmodel Hannelore Knuts draait na meer dan 20 jaar in de modewereld nog steeds op volle toeren. Momenteel is ze onder andere te zien in een campagne van de Belgische modemerken Yügen en Maison Ullens én ze ontwierp een collectie voor het eveneens Belgische label Terre Bleue. 

/

Hannelore Knuts x Maison Ullens

 

We schreven begin dit jaar al dat Haider Ackermann, de Colombiaans-Franse ontwerper die schoolliep aan de Antwerpse Modeacademie, creatief consulent werd van het Belgische Maison Ullens. Die collectie ligt nu in de winkels, en in de campagnebeelden kon Hannelore Knuts niet ontbreken als gezicht. Achermann en Knuts zijn immers al jaren bevriend.

Hoewel de merknaam Maison Ullens je wellicht niet bekend in de oren klinkt, heeft het huis goed draaiende winkels in Parijs, New York en het Amerikaanse mondaine skioord Aspen. Met de komst van Ackermann hoopt het Belgische merk wellicht de bekendheid ook in eigen land te vergroten.

Shop de collectie op de website van Maison Ullens.

/

Yūgen x Hannelore Knuts

Yūgen is het gloednieuwe modemerk van de Belgische modeketen Zeb. Waar ze in hun andere collecties focussen op trends, willen ze met deze minimalistische kledinglijn een tegenhanger creëren die seizoen- en tijdloos is. Het designteam koos ook doelbewust voor gerecycleerde en organische materialen.

Het model van de najaarshoot is Hannelore Knuts. Isabelle Samson (CCO): “We vroegen Hannelore Knuts omdat haar look helemaal binnen het plaatje van Yūgen past. Ze heeft een heel eigen uitstraling, is elegant en straalt kracht uit, daar staan de strakke lijnen in de collectie symbool voor. De samenwerking met Hannelore was bovendien erg fijn, we zaten op dezelfde golflengte.”

De eerste collectie van Yūgen is nu verkrijgbaar op de webshop en in de winkels van Zeb. 

/

Hannelore Knuts x Terre Bleue

Na een uitdagende en moeilijke periode is het meer dan ooit belangrijk om creativiteit van eigen bodem in de schijnwerpers te plaatsen, vonden ze bij Terre Bleue. Hannelore Knuts leende zich dan ook perfect als gezicht van de nieuwe capsulecollectie. De lijn telt twaalf kledingstukken voor vrouwen, in tijdloze en makkelijk combineerbare tinten: navy, taupe en accentkleur bic-blauw. Duurzame Belgische mode die de tand des trends doorstaat, zoals wij het graag hebben.

De collectie is nu online en in de winkels van Terre Bleue te koop.

Lees ook: Schoenenmerk Free Lance opent eerste Belgische winkel in Brussel & 20 must-haves van eigen bodem voor de herfst/winter.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.