Schoenenmerk Free Lance opent eerste Belgische winkel in Brussel
© Free lance

Schoenenmerk Free Lance opent eerste Belgische winkel in Brussel

Leestijd: 1 min

Onze hoofdstad heeft er een nieuwe aanwinst bij. Vorige week opende het iconische Franse schoenenmerk Free Lance een eerste vestiging op de Jean Stasstraat. Opnieuw een goede reden voor een dagje Brussel. 

/

De geschiedenis van het iconische Franse merk Free Lance gaat terug tot 1870. In het kleine Franse dorpje La Gaubretière opende leerling-schoenmaker Jean-Baptiste Rautureau zijn eigen atelier in navolging van vier generaties mannen in zijn familie. Waar het merk begon met op maat – of moeten we op de leest zeggen – gemaakte schoenen voor mannen, kwamen daar ook snel schoenen voor vrouwen bij. In 1981 doopte Rautureau het atelier om tot het merk Free Lance.

Hij specialiseerde zich in creatieve ontwerpen, met een focus op laarzen. In 1984 opende hij een eerste winkel in Parijs. In de jaren negentig volgden winkels in andere grote modesteden als New York, Los Angeles en Londen. Pas nu krijgt ons land een eerste winkel van het merk.

Eerste winkel in Brussel van Free Lance

In de winkel in Brussel vind je momenteel de nieuwe collectie voor de herfst/winter 2021-2022, ontworpen door de Italiaanse designer Alfredo Piferi. De collectie kreeg de naam ‘Back to the Roots’ mee, omdat hij terugblikte op de begindagen van Free Lance.

Het interieur van de winkel is van de hand van architect Tino Seubert. Hij liet zich inspireren door de sensuele rondingen van het vrouwelijk lichaam, een thema dat het merk al sinds de oprichting nauw aan het hart ligt. Vrouwelijkheid en elegantie zijn immers de sleutelwoorden van het huis. Het kleurenpalet bestaat uit lichte en sensuele tinten, de meubels in zwarte lak voegen een sensueel accent toe. In het midden van de winkel in Brussel pronkt een modulaire zetel met gebogen lijnen.

Free Lance Brussel, Jean Stasstraat 19, meer info op de website

Ontdek hieronder een aantal van onze favoriete schoenen van het merk:

Lees ook:

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Brussel, Schoenen, Winkel.