3 x foodpairing om van te watertanden
© Unsplash

3 x foodpairing om van te watertanden

Leestijd: 1 min

Het combineren van smaken is alles. Deze 3 zomerse eetadresjes brengen het lekkerste eten en drinken samen in het vizier van jouw smaakpalet. Mmmm.

Avondje uit met de slager

Maven start vanaf nu met een nieuw en maandelijks terugkerend foodpairing concept “Evening with the butcher”. Beenhouwer Luc De Laet zal maandelijks een ander ras in de kijker zetten. Verwacht je aan een menu in teken van het beste vlees, zoals we gewend zijn van de butcher.

Voor de eerste editie kiest De Laet voor het ras Maine-Anjou. De Maine-Anjou of Rouge des Pres is een runderras van oorsprong uit de Anjou-regio in West-Frankrijk.

De gerechten op het menu zijn van de hand van De Laet zelf. En zijn overgoten met een Maven-sausje door chef Jules Koninckx. Op het menu: de Secreto 07 & Enigma, een kroket van Maine-Anjou rundswang, een Fine de Claire oester met Maine-Anjou rundstartaar, krokante porchetta met stracciatella en gepekelde eidooier, flatbread met rosbief, seldersla en truffel. Met als hoofdgerecht uiteraard de butcher’s selectie van Maine-Anjou rund vergezeld van geblakerde spitskool, groene sla met gerookte vinegraitte en patatas bravas. Nadien zijn er nog twee desserts to share voorzien.

Adres: Luikstraat 4, 2000 Antwerpen.

Maven

Lees ook: Woman to watch: Heba Saadieh, de eerste vrouwelijke scheidsrechter die Palestina vertegenwoordigt op een WK voetbal

/

Lekker Biertje

De Ypra van brouwerij Omer Vander Ghinste is het resultaat van de ontmoeting van brouwtradities sinds 1836 van twee familiebrouwerijen uit West-Vlaanderen. Een blond en gehopt Belgisch bier, ontworpen door Edouard Vermeulen en gebrouwen door Omer Jean Vander Ghinste.

Op het gebied van smaak leent het bier zich uitstekend voor snacks en gekruide gerechten zoals curry’s, gegrild vlees en zeevruchten. Het fruitige karakter  biedt dan ook eindeloze mogelijkheden in de keuken. Het hoppige karakter past perfect bij gekruide gerechten.

Zoals de foodpairing bij Madame Fourchette in Schoten: langzaam gegaard en gekruid varkensvlees op een warme brioche, huisgemaakte koolsalade en pittige BBQ-saus met Kikkoman-sojasaus en Tabasco sriracha.

Ypra x Madame Fourchette

/

Sushi Galore

ROJI verhuist tijdens de zomermaanden naar een nieuwe locatie met een zalig zomerterras dat uitkijkt op de Schelde en het MAS. Een beetje Parijs aan de Schelde, zeg maar.

De lekkere cocktails en sake smaken al helemaal met dit uitzicht in combinatie met de sushi en fingerfood uit de Frans-Japanse keuken waar ROJI in uitblinkt als één van de beste adressen in town.

Onze favoriet: de frisse veggie summer rolls en de ROJI Roll met spicy tonijn en kreeft doen het elke keer voor ons.

Tavernierkaai 1, 2000 Antwerpen.

ROJI

Lees ook: Off the record: ‘Mijn man is seksverslaafd’

Elspeth Jenkins De artikels van >

Editor in Chief Elspeth studeerde in 2006 af aan het London College of Fashion, na stages bij Dazed & Confused en British Vogue belandde ze als freelance styliste en modejournaliste terug in België.