Onze 10 favoriete beautylooks van de Haute Couture Week herfst-winter 2023-2024
© Launchmetrics Spotlight, MCB

Onze 10 favoriete beautylooks van de Haute Couture Week herfst-winter 2023-2024

Leestijd: 2 min

Gouden eyeliner, een strakke dot en vlechten... Een round-up van de mooiste beautylooks van de Haute Couture Week herfst-winter 2023-2024.

/

De Haute Couture Fashion Week herfst-winter 2023-2024, die op 3 juli in Parijs begon, is ten einde. Op deze modeweek zagen we de meest waanzinnige creaties voorbijkomen, maar ook prachtige make-uplooks en kapsels. Een overzicht van de mooiste beauty gespot op de catwalk.

De mooiste make-uplooks van de Haute Couture Fashion Week herfst-winter 2023-2024

Op vlak van make-up stond eyeliner in verschillende vormen centraal. Grafisch en ultrazwart bij ArdAzAei, of een discrete gouden versie bij de show van Elie Saab, eyeliner is hét make-updetail voor komende winter.

Nog voor de ogen zagen we de beroemde smoky eye op de catwalk van Stéphane Rolland. Intens en diep, zo kan je deze perfect verzorgde beautylook samenvatten.

De lippen kregen een gedurfde roodbruine kleur bij Zuhair Murad, geïnspireerd op de kleur van Coca-Cola. Het concept? Omlijn de lippen met een bruin potlood en maak de rest af met een rode lippenstift. En voor een glamoureuze touch zoals die van de modellen op de catwalk, maak je het af met een transparante gloss.

Lippen waren bij uitstek het favoriete speelterrein voor de visagisten. Bij Viktor&Rolf waren de lippen metallic, in combinatie met paarse en zilveren glitters. Eén van de favoriete beautylooks van onze redactie.

Haute Couture Week herfst-winter 2023-2024: de mooiste kapsels

De strakke, lage dot met een middenscheiding stond centraal op de catwalk van Elie Saab. Zuhair Murad deed hetzelfde, in een meer geraffineerde versie met al het haar naar achteren gekamd. Chique en trendy. Chanels chignon daarentegen was minder streng en losser. Voor een meer casual look.

We spotten ook verschillende vlechten op de catwalk. Van de supergestructureerde look van Christian Dior (die eerlijk gezegd alleen door een professional kan worden gedaan) tot de meer simplistische vlecht op de hoofden van de modellen tijdens de show van Alexandre Vauthier.

We eindigen met de meest verrassende haartrend van deze Haute Couture Week: de neppermanent van de Viktor&Rolf show. Het is een vintage kapsel dat we lang niet meer op een catwalk hebben gezien. En toch werkt het.

Lees ook: De beauty- en badkamergeheimen van visagiste Sophie Engelen.

Grafische eyeliner op de Haute Couture herfst-winter 2023-2024 show van ArdAzAei

Launchmetrics Spotlight

/

De hoge losse chignon van de Chanel herfst-winter 2023-2024 Haute Couture show

Launchmetrics Spotlight

/

De geraffineerde vlecht tijdens de herfst-winter 2023-2024 Haute Couture show van Dior

Launchmetrics Spotlight

/

De strakke knot van de Elie Saab herfst-winter 2023-2024 Haute Couture show

Launchmetrics Spotlight

/

Metallic lippen tijdens de Viktor&Rolf herfst-winter 2023-2024 Haute Couture show

Launchmetrics Spotlight

/

De vlecht op de Haute Couture herfst-winter 2023-2024 Alexandre Vauthier catwalk

Launchmetrics Spotlight

/

De neppermanent op de Haute Couture herfst-winter 2023-2024 Viktor&Rolf show

Launchmetrics Spotlight

/

De smoky eye tijdens de Stéphane Rolland Haute Couture herfst-winter 2023-2024 show

Launchmetrics Spotlight

/

De levendige rode mond tijdens de Zuhair Murad Haute Couture herfst-winter 2023-2024 show

Launchmetrics Spotlight

/

Gouden eyeliner voor de Elie Saab herfst-winter 2023-2024 Haute Couture show

Launchmetrics Spotlight

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.