Pizza! 3 x de beste pizzeria’s in Brussel
© Shutterstock

Pizza! 3 x de beste pizzeria’s in Brussel

Leestijd: 1 min

Ga je dineren in groep, dan valt de keuze al snel op pizza: het is betaalbaar en letterlijk iedereen lust het. We selecteerden onze drie favoriete pizzeria's in Brussel!

La Bottega Della Pizza

Deze zaak is het kleine zusje van La Bottega N.3, het heerlijke Italiaanse restaurant verderop in de straat. De buitenkant doet de zaak weinig eer aan. Als je wel eens de Ducpétiauxlaan doorloopt ben je er, zonder het te beseffen, waarschijnlijk al ettelijke keren voorbij gelopen. In de zomer brengt het geïmproviseerde terras met charmante houten klapstoelen echter wel heel wat leven in de brouwerij.

De pizza’s zijn absoluut hemels. Het menu vindt je op de muur, zoals bij een authentieke trattoria, en de ingrediënten die gebruikt worden zijn merkbaar vers. Je waant je er, mede door de Italiaanse gasten die er vaak aanwezig zijn, helemaal in het thuisland van het gerecht.

Pizzeria La Bottega Della Pizza, Ducpétiauxlaan 39, 1060 Sint-Gillis, Brussel

Best pizza in #Brussels. Just saying. 👌✌👍👊🍕 #BrusselsChallenge #TheBigCityChallenge

Een foto die is geplaatst door Bjorn Troch (@thesocialtraveler) op

Blader hieronder door naar de rest van onze selectie!

/

Saco Pizza Bar

De keuze van de Brusselaars als het om hun favoriete pizza gaat, valt op Saco. De keuze is enorm en ontzettend gevarieerd. Zin in iets nieuws? Hier bestel je bijvoorbeeld een vierkazen-chorizo pizza. Het deeg is fijn en knapperig en de combinatie van de immer verse ingrediënten zorgt voor een ware smaakexplosie.

De zaak is zo goed als altijd vol dus reserveer tijdig. Nog een praktische tip: De zaak ligt midden in een woonwijk, wat parkeren moeilijk maakt. Probeer dus de auto thuis te laten!

Saco Pizza Bar, Milcampslaan 154, 1030 Schaerbeek

/

Posto Al Sole

Bij Posto Al Sole, “Chez Momo” voor de vrienden, vind je geen onnodige franjes, maar wel gewoon erg goeie pizza. Uitbaters Momo en zijn broer leerden de kneepjes van het vak in Napels, waar ze vijftien jaar lang als pizzaiolo werkten. Dat belooft!

Je bestelt je pizza hier per halve meter en je stelt ‘m volledig naar eigen wens samen. Ze zijn hier erg vrijgevig met het beleg – stuk voor stuk kraakverse, smaakvolle ingrediënten. Momo laat je dus niet naar huis gaan met een lege maag…

Posto Al Sole, Vorstse Steenweg, 1060 Sint-Gillis

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Brussel, Pizza, Pizzeria, Restaurant.