/
Aubergine-calamares
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 1 el sojasaus
- 1 tl zout
- 1 vel nori
- 1 citroen
- 60 gr bloem
- 180 ml plantaardige melk
- 175 gr broodkruimels
Bereiding
- Schil de aubergines en snij ze in plakken van ongeveer 1 cm dik.
- Snij een cirkel uit het midden van de schijven, dit kan je doen met een ronde uitsteekvorm.
- Vul een kookpan met water en voeg er de sojasaus, het zout, de nori, en het citroensap aan toe.
- Leg de aubergineschijven in de pan en kook ze 10 minuten.
- Meng de bloem met de plantaardige melk en gebruik deze samen met de broodkruimels om de aubergine te paneren.
- Frituur de aubergineschijven tot ze goudbruin zijn.
Lees ook: 3 eenvoudige, hartige en plantaardige recepten
/
Vegan carpaccio van rode biet
Ingrediënten
- 1 rode biet
- 1 tl zout
- 1/2 rode ui
- 1/2 citroen
- een paar blaadjes basilicum
- 4 el geraspte Parmezaanse kaas
- 4 el pijnboompitten
- een handje rucola
Bereiding
- Schil de rode biet.
- Snij de biet in dunne plakken met een mandoline.
- Doe de plakken in een kom en meng er het zout onder.
- Laat het geheel een nachtje rusten in de koelkast.
- Snij de rode ui in dunne repen.
- Doe de repen in een kom en voeg er het sap van de citroen aan toe.
- Dresseer de rode biet op een bord en strooi er de rode ui, basilicum, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en rucola over.
/
Steak tartaar op basis van tomaat
Ingrediënten
- 4 gepelde tomaten
- 2el zongedroogde kerstomaten
- 2 el kappertjes
- 8 zwarte olijven
- 1 rode ui
- een paar blaadjes basilicum
- peper
- zout
Bereiding
- Snij de gepelde en de zongedroogde tomaten in blokjes.
- Snij de zwarte olijven en basilicum fijn.
- Meng alle ingrediënten in een kom.
- Doe het mengsel in een ronde vorm en druk alles aan.
- Verwijder nu voorzichtig de vorm zodat het geheel blijft staan.