3 mooie boeken voor de modeliefhebber
© Rizzoli

3 mooie boeken voor de modeliefhebber

Leestijd: 1 min

Omdat zo'n prachtig boek je salontafel niet zou misstaan en omdat modefoto's kijken gewoon een leuke bezigheid is, een selectie van de mooiste modeboeken van het moment. 

De Dior serie

Boek Christian DiorIn 2017 wordt het modehuis Dior 70 jaar en om dat te vieren zullen in de loop van het jaar zeven boeken worden uitgegeven, één voor elk van de zeven ontwerpers die het huis door de jaren heen mee hebben doen evolueren. Verwacht je aan heel wat beeldmateriaal van archiefstukken, chronologische weergaven van creaties en begeleidende teksten van Olivier Saillard, modehistoricus en directeur van het modemuseum van Parijs. Het eerste boek, dat midden december uitkomt, is natuurlijk opgedragen aan Christian Dior zelf. Uiteraard krijgt Maria Grazia Chiuri, huidig artistiek directeur en eerste vrouw ooit aan het hoofd van het huis, ook een eigen boek.

Dior: Christian Dior bij uitgeverij Assouline, $ 195.

 Gucci: Blind For Love

Gucci: Blind For LoveWe herinneren ons de show van de Gucci Cruise-collectie 2017 nog alsof het gisteren was. De unieke show, die geïnspireerd was op de Britse mode, vond afgelopen juni plaats in de indrukwekkende Westminster Abbey. Het verloop, maar ook de voorbereidingen van de show werden vastgelegd door de Britse fotograaf Nick Waplington en het resultaat is nu te bewonderen in een prachtig boek vol met exclusieve backstage-beelden.

Gucci: Blind For Love bij uitgeverij Assouline, $ 95 ($ 150 voor een gesigneerd exemplaar), slechts 2000 exemplaren beschikbaar.

Versace

VersaceAan de hand van teksten van modecritici en nooit eerder gepubliceerde beelden van topfotografen als Richard Avedon, Steven Meisel en Mario Testino, wil Donatello Versace met dit boek een hedendaagse kijk bieden op het iconische luxemerk opgericht door haar broer Gianni. Begeleid door foto’s van ‘original supermodels’ als Christy Turlington, Naomi Campbell en Linda Evangelista, illustreert dit boek de absolute luxe die het modehuis sinds jaar en dag typeert.

Versace bij uitgeverij Rizzoli, $ 95.

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Blind For Love, Dior, Gucci, Modeboeken, Versace.