Ode aan de Parisienne: een fototentoonstelling door Sofitel
© Gérard Géry / Paris Match

Ode aan de Parisienne: een fototentoonstelling door Sofitel

Leestijd: 1 min

Over weinig vrouwen is zo veel inkt gevloeid als de Parisienne. Het effortlessly chic, dat je ne sais quoi dat vele Parijse vrouwen bezitten draagt zeker bij aan het elegante cachet van de lichtstad. De reizende tentoonstelling La Parisienne by Sofitel houdt halt in het Legend The Grand Amsterdam. 

Caroline De Maigret, Lou Doillon en Jeanne Damas treden in de voetsporen van Brigitte Bardot, Françoise Hardy en import-Parisienne Jane Birkin. Stuk voor stuk zijn het vrouwen die van nature over een zekere elegantie beschikken. De tentoonstelling bestaat uit twee delen. Een retrospectieve waarin 22 iconische foto’s van de afgelopen 70 jaar belicht worden, en een modern gedeelte. 10 winnende foto’s van amateurs en jonge fotografen breien een vervolg, een toekomst aan het verhaal van wereldwijd de meest stijlvol bevonden vrouw. Je vindt enkele beelden in de galerij:

Vanaf 19 januari is de tentoonstelling te bekijken in het Sofitel Legend The Grand Amsterdam, Oudezijds Voorburgwal 197, Amsterdam.

Openingsbeeld © Emanuele Scorcelletti

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Amsterdam, Expo, Fototentoonstelling, Parisienne, Sofitel, Tentoonstelling.