3 niet te missen modetentoonstellingen in 2017
© Margiela. De Hermès jaren/Momu

3 niet te missen modetentoonstellingen in 2017

Leestijd: 1 min

Margiela in Antwerpen, Balenciaga in Parijs,... Een selectie van modetentoonstellingen die hoge verwachtingen scheppen. Haal die agenda maar al boven!

Margiela. De Hermès jaren.

Het Antwerpse Modemuseum wijdt in 2017 een tentoonstelling aan de Belgische modeontwerper Martin Margiela en de jaren dat hij aan het hoofd stond van Hermès. Van 1997 tot 2003 wist de avant-garde ontwerper het Franse luxe modehuis nieuw leven in te blazen. Hoewel hij al meer dan acht jaar geleden de scene heeft verlaten, wordt hij vandaag door de internationale pers nog omschreven als de echte protagonist van de Franse modeweek.

Van 31 maart tot 27 augustus 2017 in  het Momu, Nationalestraat 28, 2000 Antwerpen.

Balenciaga, l’oeuvre au noir

Het Musée Bourdelle in Parijs brengt met deze tentoonstelling een hommage aan de Spaanse ontwerper Cristóbal Balenciaga (1895-1972) en zijn aparte visie op zwart. Balenciaga beschouwde zwart niet als een kleur, maar als een vibrerende materie waar hij graag mee werkte. We ontdekken zijn passie voor zwart aan de hand van een honderdtal stukken uit de archieven van het huis Balenciaga: kostuumvesten, ensembles, cocktailjurken in tafzijde afgewerkt met franjes en satijnen linten,…

Van 8 maart tot 16 juli 2017 in Musée Bourdelle, Rue Antoine Bourdelle 18, Parijs, 15e, Frankrijk. 

House Style: vijf eeuwen mode in Chatsworth

In 2017 stelt het Chatsworth House, het Engelse Versailles, 500 jaar van mode en kunstgeschiedenis tentoon. De tentoonstelling zal georganiseerd worden per thema en hoogtepunten zijn ongetwijfeld de haute couture stukken van Jean Phillipe Worth en Christian Dior samen met stukken van hedendaagse ontwerpers als Gucci, Helmut Lang, Vivienne Westwood, Alexander McQueen en Vetements.

Van 25 maart tot 22 oktober 2017 in Chatsworth House, Bakewell, Derbyshire DE45 1PP, Verenigd Koninkrijk. 

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Balenciaga, Chatsworth, Martin Margiela, Mode, MoMu, Musée Bourdelle, Tentoonstelling.