Expo: The Art of Banksy in Antwerpse Stadsfeestzaal
© BMCL / Shutterstock.com

Expo: The Art of Banksy in Antwerpse Stadsfeestzaal

Leestijd: 1 min

Vanaf 14 januari kan je de werken van de Britse graffiti-artiest Banksy bewonderen in de Antwerpse Stadsfeestzaal op de Meir. De kunstenaar zelf is niet betrokken bij de expositie, het is zijn voormalig manager Steve Lazarides die samen met andere verzamelaars de werken tentoonstelt. 

Vrienden zijn ze niet meer, Steve en Banksy. De twee wisselen al jaren geen woord meer. De galeriehouder vindt echter niet dat hij toestemming nodig heeft om de expositie te organiseren. “Ik doe dit omdat ik zijn werk zo goed en belangrijk vind dat zoveel mogelijk mensen het moeten zien.”

Banksy staat bekend om zijn humoristische, maatschappijkritische muurschilderingen die onaangekondigd verschijnen in de straten wereldwijd. In de Stadsfeestzaal zullen meer dan 80 originele werken en zeefdrukken in gelimiteerde oplagen van een veertigtal verzamelaars te zien zijn. De initiatiefnemers spreken dan ook van een unieke kans – nooit eerder was het mogelijk een collectie zo groot te aanschouwen.

De expo is de hele week te bezichtigen (ook op zondag) van 11u tot 19u. Een ticket voor volwassenen koop je voor € 19,50 euro. Kinderen van 6 tot 16 mogen binnen voor € 8,50. We vermoeden dat Banksy zelf die prijzen niet erg democratisch vindt…

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Antwerpen, Banksy, Expo, Stadsfeestzaal Antwerpen.