5 tips om altijd goed op de foto te staan
© Getty images/Anna Gorbenko

5 tips om altijd goed op de foto te staan

Leestijd: 2 min

Op oudejaarsavond zullen er ongetwijfeld weer een heleboel foto's worden gemaakt. Maar verkramp jij ook altijd meteen als de camera wordt bovengehaald? Wij vroegen de boeksters van modellenbureau Jackie Lee om raad.

Het team van het Antwerpse modellenbureau Jackie Lee bestaat uit vier vrolijke dames die dagelijks modellen inboeken voor klanten. Daarnaast leiden ze hun modellen ook op tot volwaardige professionals: catwalktraining, poseerlessen, advies over gezonde voeding en lichaamsbeweging, het hoort er allemaal bij. Met deze 5 tips poseer jij voortaan vol zelfvertrouwen voor de foto:

1. Smize

Fans van America’s Next Top Model zal dit vast bekend in de oren klinken want het woord smize, wat smile with your eyes betekent, werd uitgevonden door de enige echte Tyra Banks. En lachen is ook één van de belangrijkste tips die we onze modellen meegeven. Het klinkt vanzelfsprekend, maar naturel lachen is niet zo eenvoudig als het lijkt. Denk altijd aan iets leuks want dan zal je lach er veel spontaner en echter uitzien. Als je je lach voelt verstrakken, ontspan dan even je gezicht en lach opnieuw. Oefenen in de spiegel helpt altijd.

Don’t
Let op dat je niet overdrijft met lachen want hierdoor krijg je bolle wangen, worden je ogen kleiner en gaat het er al snel fake uitzien. Een duckface laat je ook maar best achterwege.

SmizeModellen Anna Marie – Nicole – Ellen W @ Jackie Lee

/

2. Gebruik een accessoire

Geen idee wat je met je handen moet doen? Speel dan wat met een haarlokje, ga met je hand door je haren of neem je handtas (elegant) vast. Hierdoor lijkt het dat de foto spontaan genomen is en voelt het nooit té geposeerd aan. Hou altijd wat ruimte tussen je ledematen en lichaam om te voorkomen dat je eruit ziet als een ‘blok’.

Don’t
Als je voor een opgestoken feestkapsel hebt gekozen, is het misschien niet zo’n goed idee om met je hand door je haren te gaan. In dat geval kan je ook spelen met een oorbel of halsketting.

AccessoireModellen Jelka – Zinzi – Charlotte S @ Jackie Lee

/

3. Een hoek van 45°

Neem een pose aan waarbij je je profiel naar de camera draait, ongeveer op een hoek van 45°. Hierdoor lijkt jouw lichaam slanker. Je mag zeker frontaal poseren, maar dan lijkt jouw lichaam in de meeste gevallen optisch breder.

Don’t
Vooral als je je haar in een vlecht of een staart draagt, neem je best geen frontale pose aan want dan lijkt het of je heel weinig haar hebt op de foto.

ProfielModellen Kiki – Laura L – Caro @ Jackie Lee

/

4. Kin omhoog

De grootste vrees van elke vrouw: een dubbele kin op de foto. Hou je kin dus altijd een beetje hoger. In combinatie met een mooie lach en een spontane pose wordt dit je meest geslaagde foto. Wil je toch naar beneden kijken dan kan je bijvoorbeeld een hand onder je kin plaatsten om die eventuele dubbele kin te verbergen.

Don’t
Als je je hand onder je kin plaats, let er dan op dat je niet te veel druk zet want dat zou wel eens voor een plooi in je huid kunnen zorgen. Niet zo gracieus voor op de foto!

Kin omhoogModellen Ine – Melissa E – Charlotte O @ Jackie Lee

/

5. Less is more

Nog een belangrijke tip die we meegeven aan onze modellen: hou je make-up zo naturel mogelijk. Je kan je gezicht kracht bijzetten met make-up, maar overdrijf zeker niet.

Don’t
Of het nu gaat om een natuurlijke look of een party look, kies er steeds voor om slechts één onderdeel van je gezicht in de verf te zetten. Een smoky eye én rode lippen gaan echt niet samen.

NaturelModellen Jessica – Audrey O – Liesbeth @ Jackie Lee

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Camera, Foto, Jackie Lee, Modellen, Poseren, Smize.