Onze 3 favoriete foodstands in Mercado
©

Onze 3 favoriete foodstands in Mercado

Leestijd: 1 min

Twee weken geleden opende in Antwerpen Mercado, een foodmarket die de koekenstad op de culinaire wereldkaart moet plaatsen naast Barcelona, Londen, Amsterdam enzovoort. Het oude postkantoor op de Groenplaats werd omgebouwd tot een plek waar verschillende keukens en foodstands samen ondergebracht worden. In Mercado mag het echter allemaal wat meer zijn. Geen kartonnen bordjes die je met veel moeite moet balanceren op je billen wanneer je jezelf met de handen vol op een brak bankje neervlijt. Nee hoor, centraal in de foodmarket staan tafels waar iedereen aanschuift met zijn of haar keurig gepresenteerde maaltijd. Nu de grote drukte van de openingsweek wat gaan liggen is, wilden we uiteraard zelf ook eens deze hotspot ontdekken en selecteerden voor jullie onze favoriete standjes.

The Juicery

The Juicery

Ontstaan in Gent, behoort deze sapjesbar tot een van Model Kitchen’s Cesar Casiers favorieten. Toegegeven, de ene sap is al wat toegankelijker dan de andere, maar stuk voor stuk zijn ze met veel zorg samengesteld en de zaakvoerder staat je met raad en daad bij in de keuze van je juice. Ga zeker eens voor ‘The Hangover’, op basis van watermeloen, citroen en gember. Ook leuk om te weten: binnenkort zal het voedselstandje in Mercado tevens volledige ‘Juice Cleanses’  aanbieden.

Spoon & Co

Spoon & Co

Net naast The Juicery, vinden we Spoon & Co. als perfecte aanvulling. De signature salade behoort tot de meest populaire maaltijden en wij begrijpen maar al te goed waarom. Geniet jij ook eens graag voor slechts 6€ van een knapperige salade met mango? 1 adres!

Seafood Bar

Seafood Bar

Met restaurants “Vrijdag Visdag” en “Plateau Royal”, serveert chef Philippe Hawinkel reeds jaar en dag het beste uit de Noordzee. Voortaan kan je echter ook in Mercado terecht voor een portie wulken, venusschelpen, mosseltjes of meer uitgebreide zeevruchtenschotel (18€). De prijzen liggen in deze foodstand weliswaar wat hoger dan bij naburige adresjes, maar zijn je bezoek meer dan waard.

Geschreven door Charlotte Van Beirendonck

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Antwerpen, Foodstands, Mercado, Seafood Bar, Spoon & Co, The Juicery.