3 culinaire ervaringen om dit najaar uit te proberen
© Pieter D'Hoop

3 culinaire ervaringen om dit najaar uit te proberen

Door Lisa Aelvoet  & Malvine Sevrin
Leestijd: 2 min

Mag het al eens wat meer zijn? Geef je najaar een gastronomisch tintje met deze drie bijzondere en tijdelijke culinaire ervaringen op unieke locaties.

Hoe klinkt genieten van een sublieme food pairing met een exclusieve vintage champagne of een four hands dinner met twee topchefs je in de oren? Deze unieke culinaire ervaringen tillen je najaar naar een gastronomisch topniveau. Ontdek de finesse van de beste keukens op buitengewone locaties in België en laat je meevoeren op een smaakvolle reis.

Deze 3 culinaire ervaringen wil je niet missen

1. Proef de Moët & Chandon Grand Vintage 2016 bij Colette – De Vijvers

Bij restaurant Colette – De Vijvers kan je nog tot het einde van het jaar genieten van een uitzonderlijk gerecht dat speciaal is samengesteld om perfect te passen bij de nieuwe Moët & Chandon Grand Vintage 2016. Deze vintage champagne komt voort uit een jaar vol uitdagende weersomstandigheden. Het resultaat zijn verfijnde tonen van geroosterd brood, hazelnoot en delicate bloemen zoals sinaasappelbloesem. Met 48% Chardonnay, 34% Pinot Noir en 18% Pinot Meunier is deze levendige champagne een ideale pairing voor de kreeft ‘Salpicon’ met dragon en zwarte olijf van sterrenchef Thijs Vervloet.

Ontdek nog tot eind 2024 deze sublieme food pairing-ervaring als onderdeel van het signatuur menu. De perfecte manier om de Moët & Chandon Grand Vintage 2016 te ontdekken.

moet-chandon-culinaire-ervaringen

Martin Pilette Prod.

Colette – De Vijvers: Signatuurmenu met Moët & Chandon Grand Vintage 2016: beschikbaar tot eind 2024, 305€ per persoon.

2. Een vierhandendiner bij Hertog Jan at Botanic

Om de herfst op sterrenniveau te vieren, nodigt restaurant Hertog Jan at Botanic je uit voor een unieke gastronomische ervaring. Een samenwerking tussen twee legendarische chefs van de Europese culinaire scène die een ontdekking van authentieke smaken belooft. In het hart van het Botanic Sanctuary hotel in Antwerpen huist Hertog Jan, op de 31ste plaats van de beste restaurants in Europa volgens de Opinionated About Dining-gids.

Op 18 en 19 november vervoegt Quique Dacosta, de Spaanse ster van de haute cuisine, Gert De Mangeleer achter het fornuis. Deze vierhandendiners beloven een symfonie van smaken, waar traditie en innovatie samenkomen.

quique-dacosta

Pers

Hertog Jan at Botanic: Vierhandendiner op maandag 18 & dinsdag 19 november met Gert De Mangeleer & Quique Dacosta, vanaf 395€ per persoon.

3. De Exquis Four Hands Experience bij Zilte met Dominique Crenn

Beleef een unieke culinaire ervaring op grote hoogte met een adembenemend uitzicht over de skyline van Antwerpen bij Zilte, het driesterrenrestaurant onder leiding van chef Viki Geunes. In december nodigt Geunes de gerenommeerde driesterrenchef Dominique Crenn van Atelier Crenn (San Francisco) uit voor een exclusief vierhandendiner. Deze samenwerking combineert Crenn’s innovatieve benadering van de Franse keuken met Geunes’ focus op pure ingrediënten en verfijnde smaken.

Het menu belooft een harmonie van kookstijlen en een ode aan lokale, seizoensgebonden producten. Dit alles begeleid door zorgvuldig geselecteerde wijnen van Domaine Arnaud Ente uit de Bourgogne. Een ervaring die alle zintuigen prikkelt en een onvergetelijke culinaire reis biedt.

zilte-restaurant

Zilte

Zilte: Vierhandendiner op woensdag 4 en donderdag 5 december met Viki Geunes & Dominique Crenn, vanaf €895 per persoon.

Lees ook: Sterrenrestaurant Inter Scaldes in Zeeland: een culinair weekendje weg voor fijnproevers, Recept: de Otoro-tonijn met noordzeekrab en karnemelk van Nicolas Misera, Van kebab tot kreeft: deze culinaire hotspots in Antwerpen wil je uitproberen.

Lisa Aelvoet De artikels van >

Koestert een gezonde obsessie voor de TikTok-video's van Nara Smith, verse bloemen en Belgische chocolade. Parijs is haar tweede thuis en alles Frans - van mode tot wijn - laat haar hart sneller slaan. Op zaterdagochtend vind je haar in een veel te lange rij bij de laatste nieuwe bakker, snakkend naar een kop koffie. Als ze niet lijkt te luisteren, plant ze waarschijnlijk in haar hoofd alweer haar volgende reis – want het Belgische weer is nu eenmaal altijd een goed excuus om te vertrekken.

Tags: Food, Gastronomie, Restaurants.