2 herfstcocktails
©

2 herfstcocktails

Leestijd: 1 min

Een mojito is te zomers en je bent je gewone Cosmo/gin tonic/margerita wat beu? Laat je inspireren door deze 2 hippe cocktails. Zo zet je op gepaste wijze de herfst in. Schol! 

Collins met een twist

Collins The Botanist gin

copyright: The Botanist

Het ginmerk The Botanist houdt van cocktails met bloemen en planten die je in de vrije natuur vindt. Deze klassieke gincocktail krijgt een moderne twist dankzij siroop van schijfkamille, ook wel bekend als Matricaria matricarioides. Dat plantje met fruitige bloemetjes bloeit van juni tot de herfst. De bloemetjes zijn niet alleen lekker in thee, maar ook prima geschikt om een siroop van te maken die je in cocktails kan gebruiken. Zoals in deze variatie op de Tom Collins.

Ingrediënten

50 ml The Botanist (of een andere gin)
25 ml citroensap
15 ml schijfkamillesiroop
spuitwater

Zo doe je het

Giet de gin, het citroensap en de schijfkamillesiroop in een groot mengglas. Voeg grote ijsblokken toe en roer goed. Giet in een hoog longdrinkglas en voeg wat spuitwater toe. Werk af met een topje schijfkamille en een fijne stengel roomse kervel.

Voor de schijfkamillesiroop. Giet gelijke hoeveelheden suiker en water in een kookpot. Laat de schijfkamille daarin ongeveer een uur op een matig vuurtje trekken tot de siroop de gewenste consistentie heeft. Giet door een zeef en bewaar in de ijskast.

Zu Ginger Tea

wodka cocktail

copyright: Zubrowka

Met deze wodkacocktail warm je ongetwijfeld de koudere dagen op.

Ingrediënten

50 ml Zubrowka (of andere wodka)

15 ml gemberlikeur

15 ml vlierbloesemlikeur

60 ml gekoelde groene thee

Zo doe je het

Meng alle ingrediënten in een shaker en schenk uit in een glazen theekopje. Garneer met citroenschil.

 

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Cocktails, Gin, Herfst, Wodka.