Millevaches op het Eilandje
De foodiefactor van het Eilandje blijft groeien met de opening van dit slagersatelier op de Godefriduskaai. Zeg niet zomaar beenhouwerij tegen Millevaches: ambachtslui versnijden en verwerken vlees van eigen wei in een atelier van 500 m2. Dat vlees komt van de eigen boerderij, Le Cluzeau Boyer in Mainsat op het Plateau de Millevaches in Frankrijk, waar runderen en varkens stressvrij, buiten in volle natuur worden gekweekt en met zelfgeoogste gewassen worden bijgevoederd. De bedoeling: traceerbare, correct geprijsde en smaakvolle natuurproducten van de beste kwaliteit aanbieden. De dieren worden vlakbij de boerderij geslacht en worden in Antwerpen versneden en verwerkt. Je kan in de winkel ook terecht voor huisbereide charcuterie en kant-en-klaarbereidingen die onder leiding van topchef Robrecht Wissels worden klaargemaakt. Maar Millevaches verkoopt ook vlees en charcuterie van eerlijke producenten uit Frankrijk, Italië, Spanje en Ierland.
Smaakmakers bij brouwerij De Koninck
Altijd al gedacht dat de biertjes van De Koninck goed passen bij een lekker stuk vlees of kaas? Dat moeten ze bij de brouwerij ook hebben gedacht: op de terreinen kan je vanaf nu terecht bij Only Cheese van kaasaffineurs Van Tricht (die hun kazen al in de kelders van de brouwerij lieten rijpen) en vanaf 14 juni bij The Butcher’s Store van topslagers De Laet & Van Haver. Is je honger nog niet gestild? Dan kan je ook langs bij chocolatier JITSK die zijn atelier een jaar geleden op de site opende, vanaf 13 juni op restaurant bij The Butcher’s Son en kookboeken kopen of workshops volgen bij Minestrone Cookbooks van Tony Le Duc. Vanaf augustus kan je voor de zuurdesembroden van bakker Kenney terecht bij The Bakery.
Copyright foto’s: Millevaches en brouwerij De Koninck