Dit zijn de 18 coolste mama’s op Instagram
© Instagram @latonyayvette & @mimithor

Dit zijn de 18 coolste mama’s op Instagram

Door Charlotte Deprez en Emma Verbeke
Leestijd: 8 min

Of je er nu van houdt of er een hekel aan hebt, of misschien een combinatie van beide, de hippe moms of Instagram zorgen dagelijks voor een dosis inspiratie voor al wie zoekt naar tips & tricks om haar kroost stylish aan het ontbijt te laten verschijnen én heel de dag te entertainen.

Onze zoektocht naar de coolste en creatiefste mama’s op Instagram leverde een reeks zeer uiteenlopende accounts op, de één nog leuker dan de ander. Aan jou de keuze wie je volgt, wij gaan alvast voor alle 18. We zetten ze even voor je op een rij.

Mimi Thorisson : @mimithor

Mimi Thorisson, moeder van vijf, is een schrijfster, chef en culinair blogger die Parijs heeft verlaten om met haar gezin op het platteland te gaan wonen. Naast alle leuke gerechten en foto’s van eten, deelt Mimi vooral foto’s van haar gezin omringd door bossen en bloemen. En dat allemaal in een erg vintage Downtown Abbey sfeer.

/

Kelli Murray: @kelli_murray

Illustrator, designer en moeder… Kelli Murray is een ongelooflijk creatieve moeder. En dat zie je terug in haar poëtische Instagram feed. Je kan haar gezinsleven volgen in verschillende sepia tinten. Kortom, het is de dosis familie-, mode- en reisfoto’s die jij nodig hebt.

/

Innika Choo: @innikachoo

Innika Choo, een Australische designer die zich gevestigd heeft in Bali, maakt handgemaakte blouses die perfect geschikt zijn voor het klimaat waarin ze leeft. Haar drie kinderen zijn gekleed in hetzelfde kleurrijke uniform en worden regelmatig gefotografeerd bij een Balinese markt of de lokale groene velden of stranden.

/

Amelia Markgraf: @ameliamarthelia

Deze knappe moeder en haar gezin zijn vooral fan van een simpel leven. Het account van Amelia staat vol foto’s van wandelingen in het bos en momenten uit het dagelijkse leven met kinderen. Naast haar onberispelijke smaak voor vintage en interieurdesign, krijg je door deze Instagram mama vooral zin om een wandeling in de natuur te maken.

/

Amanda Watters: @mamawatters

Als je houdt van bloemenvelden, haardvuren en de natuur, hoef je niet verder te zoeken. Amanda Watters neemt alle mama’s mee voor een rustige zondagmiddag, verkleedpartijen, een dagje koken en andere gezellige gezinsmomenten. Een inspirerend account voor wie de kleine dingen waardeert.

/

Maya Vorderstrasse: @mayavorderstrasse

Maya is tegen het Instagram cliché van het perfecte moederschap. Ze vertelt vol humor over het leven als mama dat niet altijd simpel is met foto’s die zowel ontroerend als grappig zijn.

/

Kirsten Rickert: @magnesium_blue

Kirsten Rickert, geboren in Australië en nu gevestigd in de Verenigde Staten, is de bohemian mom bij uitstek. Haar feed staat vol natuur, zelfgemaakte fruittaarten en lang haar in de wind. Haar twee dochters poseren gewillig in prachtige retrobeelden.

A michaelmas daisy patch in the wildflower field…

Een bericht gedeeld door • Kirsten Rickert • (@magnesium_blue) op

/

Latonya Staubs: @latonyayvette

Opgelet, met dit profiel loop je een groot risico op liefde op het eerste zicht! LaTonya Staubs, gevestigd in New York, is blogger, styliste, marketing- en brandingconsult… en moeder van een kleine jongen en meisje. Ze focust zich op het welzijn van mama’s door weer te geven hoe het moederschap echt is. Ze stelt de mythes van perfectie op sociale media aan de kaak. Haar boodschappen zijn altijd heel attent en lief, zodat elke mama zich goed voelt over haar rol als moeder.

“As someone who is passionate about mental health, I truly worry about the underlying crisis that is developing within staging, overthinking, using each other for image opportunities, false claims of hardships or glorification of a position (motherhood) that is down right exhaustive. I worry about the script people are creating. And I wonder-just as a natural worrier- what wounds does this behavior leave on children? On those that are truly in *it, rather than being of *it–as a person of the times- when *it was a thing. What emotional bruises of mom’s lack, or self worth in imagery, rather than in reality, may this leave on little guys and ladies?” From yesterday’s blog post where I ask, “Where Do You Stand On The Glorification Of Motherhood?” (Me and Oak for @shopdoen a while back by @_heather_moore. Full post via the Link in my profile) #storiesbylatonyayvette

Een bericht gedeeld door LaTonya (@latonyayvette) op

/

Courtney Adamo: @courtneyadamo

Courtney is mama van Easton, Quin, Ivy, Marlow en Wilkie, evenals de oprichtster van Babycinno Kids, een site gericht op moderne ouders. De website staat boordevol advies, praktische handleidingen en tips voor ouders en kinderen. Het ‘kleine’ gezin woont nu in Australië, met veel zonovergoten foto’s tot gevolg.

/

Kendra Smoot: @Kendrasmoot

Styliste Kendra Smoot heeft een oog voor detail dat we terugvinden in al haar foto’s. Op haar feed vind je ook heel wat inspiratie voor uitstapjes en decoratietips.

meeting our campsite neighbors

Een bericht gedeeld door kendra smoot (@kendrasmoot) op

/

James Kicinski-McCoy: @bleubird

Naast co-oprichtster en hoofdredactrice van Mother magazine, heeft James Kicinski-McCoy ook haar succesvolle blog Bluebird. Daar praat ze over haar gezinsleven, haar favoriete recepten en tips om je vrije tijd te besteden met vier kinderen. Zij en haar man werken beiden thuis, en voeden hun vier kinderen op in Nashville, Tennessee. Ons favoriet personage uit de bluebird clan? Bijou, de prachtige Bengaalse kat.

Woke up to the cutest photos of Saturday morning at home. I miss these babes.

Een bericht gedeeld door MISS JAMES ⚡️ (@bleubird) op

/

Jessica Romera: @dearestdaughters

Jessica Romera heeft drie prachtige dochters met een guitige lach die graag voor de lens staan. Als we eerlijk zijn, lijken de perfecte foto’s met warme kleuren vaak eerder op een fotoshoot dan op het echte leven.

/

Bev Weidner: @bevcooks

Bev is foodblogger en mama van de meest schattige tweeling ooit. Haar talent voor koken en eten is onmiskenbaar op haar Instagram feed vol zachte en warme kleuren.

/

Jade Warne: @hipster_mum

Dit is het feel good account voor alle mama’s! Jade doet oprechte uitspraken die we niet vaak tegenkomen in het perfecte sociale media wereldtje. Ze deelt op haar account de meest ontroerende/grappige/oprechte kanten van het moederschap.

/

Emily Harteau: @ouropenroad

Emily Harteau is modeontwerpster en reist samen met haar man en kinderen in een bestelwagen in Noord- en Zuid-Amerika. Je kan hun project, our open road, volgen op Instagram. Het is een account boordevol ontroerende getuigenissen en prachtige landschappen.

The coast between São Paulo & Rio is epic! #HomeIsWhereYouParkIt 🇧🇷

Een bericht gedeeld door Our Open Road (@ouropenroad) op

/

Karim Jones: @karimjones

Karim Jones is een mom blogger op wie we graag jaloers zijn. Ze schrijft over haar leven en dat van haar drie schattige kinderen, twee jongens en een meisje. Om nog maar te zwijgen van haar geweldige Instagramfeed. Je krijgt meteen zin om je appartement compleet te herinrichten.

/

Graciela Gauna: @gracielaraquel

Lief, eenvoudig en charmant. Deze moeder van twee uit Amsterdam heeft een leuk leven, vol prachtige interieurs. En stiekem zijn we ook wel fan van haar getatoeëerde echtgenoot.

My boys 💙 I love you @guitar__songs

Een bericht gedeeld door Graciela Gauna (@gracielaraquel) op

/

Jessica Reed Kraus: @houseinhabit

We eindigen onze selectie mama’s met een profiel rechtstreeks uit het zonnige Californië. Jessica neemt ons mee in haar leven aan de oceaan, tussen de blonde krullen, maaltijden op het strand en openhartige momenten. Dit account is een echte bron van zuurstof!

Egg sandwiches & coffee on a misty beach early morning. My best idea of the week

Een bericht gedeeld door Jessica Reed Kraus (@houseinhabit) op

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Instagram, Instagram mama's, Kinderen, Sociale media.