Zo zorg je ervoor dat je make-up er niet cakey uitziet
© Launchmetrics Spotlight

Zo zorg je ervoor dat je make-up er niet cakey uitziet

Door Lotte Gillis
Leestijd: 2 min

Soms doet je make-up gewoon net niet wat hij zou moeten doen en ligt die in een dikke, schilferige laag op je huid. Als jij je hierin herkent, heb je hoogstwaarschijnlijk te maken met ‘cakey’ make-up. Gelukkig zijn er een aantal remedies die dit vervelende fenomeen tegengaan.

Aan make-up tutorials geen gebrek meer dankzij de overdaad aan beauty guru’s die ons dagelijks voorzien van de nodige content op sociale media. Toch kan het voorkomen dat wat je ook doet en welk stappenplan je ook volgt, je make-uplook niet het gewenste effect bereikt, met andere woorden, je make-up ziet er cakey uit. Dit verschijnsel kan een paar oorzaken hebben die gelukkig heel makkelijk op te lossen zijn.

Lees ook: Wie is Law Roach, de stylist van Zendaya en Céline Dion?

/

Verwijder dode huidcellen

Alles begint bij een gezonde huid. Daarom is de juiste skincare routine ontzettend belangrijk als je een mooie make-uplook wil creëren. Een propere en gehydrateerde huid is de basis die je nodig hebt als je wil dat je foundation en concealer mooi en egaal op je huid terechtkomen.

Hét skincareproduct dat je kan redden van cakey make-up is een goede exfoliant. Een exfoliant breng je een paar keer per week aan tussen je reiniging en moisturizer. Dit product zorgt ervoor dat dode huidcellen verwijderd worden. Verwijder je die niet, dan komt je huid er schilferig uit te zien en loop je het risico op een cakey make-uplook.

/

Hou het bescheiden

Hoe graag je ook elke imperfectie onder een dikke laag foundation zou verstoppen, less is altijd more. Hoe meer foundation je gebruikt, hoe groter het risico wordt dat je poriën verstopt geraken en je gezicht er vet uit zal zien. Hetzelfde geldt ook voor concealer, hoe meer je ervan gebruikt hoe groter de kans wordt dat je huid vet wordt en het product zal schiften.

Lees ook: De redactie test: de nieuwste behandelingen, van sugaring tot microneedling

/

Hydrateer

Een gehydrateerde huid is cruciaal als je wil dat je make-up mooi blendt. Daarom is het in de eerste plaats belangrijk om genoeg water te drinken, maar daarnaast is ook een goede moisturizer cruciaal. Die zorgt ervoor dat je huid gevoed en elastisch is en dus beter mengt met je foundation en concealer. Soms is een moisturizer aanbrengen onder je make-up laag niet genoeg. Probeer dan eens om wat moisturizer te mengen met je foundation en hem dan aan te brengen of smeer nog een laagje moisturizer bovenop je foundationlaag.

/

Meng geen producten op waterbasis met producten op siliconenbasis

Voor de perfecte make-uplook kan je niet zo maar alle make-up producten met elkaar mengen. Er zijn namelijk meer verschillen tussen gelijksoortige producten dan je op het eerste gezicht zou denken. Zo is er een onderscheid te maken tussen producten op waterbasis en producten op siliconenbasis. Of het nu gaat over je primer, foundation of concealer, ze behoren allemaal tot 1 van de 2 categorieën. Het is dus belangrijk om te weten waar je mee werkt en producten met een waterbasis zeker niet te mengen met producten met een siliconenbasis, want dan krijg je dus last van een cakey make-uplook.

Producten op water- of siliconenbasis hebben elk een ander effect en welke je het best kan gebruiken hangt af van je eigen huidtype. Heb je eerder een droge huid, dan heb je meer baat bij op water gebaseerde producten. Heb je een eerder vette huid dan zijn op siliconen gebaseerde producten ideaal voor jou.

Lees ook: Rihanna is de nieuwe muze van J’Adore

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Make-up.