Zo pas je de zomerse make-up trends zelf toe
©

Zo pas je de zomerse make-up trends zelf toe

Leestijd: 1 min

De nieuwe Chanel make-up voor de zomer toont ons bronzen, transparante tinten op een subtiele, zongebruinde huid. Laat je inspireren door deze zomerlook en maak de look zelf met deze producten en toepassingstips.

Voor deze ÉCLAT ET TRANSPARENCE collectie van CHANEL stelt Lucia Pica -de artistiek directeur van de make-up- een zeer luchtige collectie voor waarbij een stralende, zongebruinde huid zich vermengt met doorzichtige, subtiele kleuren zoals opaalroze, teder turquoise, goud en brons.

Daarvoor liet Lucia zich inspireren door de zomer: de warme lucht, de golven van het water en het zachte licht dat door een raam naar binnen valt …

“Het belangrijkste is de manier van aanbrengen”, aldus Lucia Pica. De bedoeling is om een transparant resultaat te verkrijgen waarbij het lijkt alsof je maquillage één geheel vormt met je huid.”

De mooie, naakte zomerhuid wordt gesublimeerd door een vleugje kleur, of eerder een suggestie van kleur.

De gouden en bronzen tinten van het PALETTE ESSENTIELLE ÉTÉ geven je die zomerse gloed, terwijl de dieprode blush zorgt voor een fris accent.

.chanel-make-up

En om het nog frisser te maken is er het l’Eau Tan van Chanel, een verfrissend parfumwater dat je geleidelijk aan een bruine kleur geeft! Dus je hoeft helemaal niet in de zon voor een zomerse kleur.

chanel-make-up

En de oogschaduwen van het Éclat Énigmatique palet, kleuren je oogleden in warme, lichte metalliek tinten. De look van de foto maak je zo:

  1. Kleur je volledige ooglid eerst in met de ivoorkleurige oogschaduw.
  2. De koperkleur zet je tegen de wimperranden met de punt van je borstel (zowel onder-als bovenaan).
  3. Daarna kleur je de rest van je bewegende ooglid in met brons. Schaduw zacht uit tot in je arcadeboog met een dik oogschaduwpenseel. Je laat de twee kleuren mooi in elkaar overvloeien door er met een schoon penseel over heen te gaan. Een accent met brons in je binnenste ooghoeken zorgt voor een frisse toets.
  4. Je werkt je oog af door een lijn in de waterlijn van je oog te trekken met een donkerbruin of kaki oogpotlood.
  5. Je werkt je oog af met wat mascara.

chanel make-up

Je lippen mogen contrasteren, dus hou die fris in sprankelende kleuren. Zoals deze lipsticks hierboven van de Rouge Crayon reeks.

De gedempte kleuren van Le Vernis zorgen voor een perfect match met je nagels.

chanel make-up

Hier meer make-up tips van Lucia Pica

En hier de oogschaduwtips van Chanel voor de look van Kristen Stewart

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Chanel, Make-up, Oogschaduw, Trends, Zomer.