Tutorial: de oogschaduwtips van Chanel en Kristen Stewart
© Chanel

Tutorial: de oogschaduwtips van Chanel en Kristen Stewart

Leestijd: 1 min

Chanel lanceert haar vernieuwde collectie oogschaduws en deelt maar al te graag tips & tricks om de mooiste ooglooks te creëren. Kristen Stewart stond model voor de collectie die bestaat uit poeders, crèmes, potloden en kwasten. Global Creative Make-up and Colour Designer Lucia Pica legt vervolgens uit hoe ook jij de drie looks uit de campagne makkelijk thuis kan nabootsen. Let's go!

Look 1: Felblauw

We hadden het al voorspeld enkele maanden geleden: blauw op je ogen is helemaal terug. Zorg voor een flinke dosis kleur en trek de oogschaduw door tot onder het ooglid voor een hedendaagse look.

HOW TO: Het combineren van de oogschaduw in crème en in poeder staat in deze collectie centraal. Lucia Pica brengt eerst deppend met de vinger een dunne laag crème in Noir Petrole aan. Vervolgens gaat ze aan de slag met het poeder Blue Jean. De zwarte crèmebasis zorgt ervoor dat het blauw intenser toont, langer blijft zitten, en meer dimensie krijgt. Vervaag de randen en gebruik op de onderste wimperrand zwarte kohl, waar je vervolgens weer wat blauwe poeder over aanbrengt voor een smoky effect.

/

Look 2: Rood

Rode oogschaduw is Pica’s paradepaardje. Haar eerste collectie voor Chanel in de herfst van 2016 was volledig gewijd aan de kleur van de liefde, van agressie en van bloed.

HOW TO: De basis van deze look is de lichtroze crème Lilas d’Or, aangebracht met een penseel voor extra dekking. Met het poeder in Sable breng je een subtiele schittering aan in de arcadeboog. Met de kohl liner in Eros, tekent Pica een uitgesproken wing. Midden op het bewegend ooglid intensifieert ze het rood met de crème Pourpre Profonde, om het geheel ten slotte af te werken met Désert Rouge poeder. Door de verschillende kleuren over elkaar aan te brengen, creëer je extra diepte voor een onvergetelijke oogopslag.

/

Look 3: Zwart

Kristen Stewart draagt zwarte oogschaduw als geen ander maar hoeft zich, met haar glam squad altijd in de buurt, geen zorgen te maken om pandaogen. Wij wel.

HOW TO: Net als bij Kristen brengt Pica bij het model de crème in Noir Pétrole aan tot onder het oog voor een grungy effect. Kies dan voor een uitvergrote wing zoals Kristen, of volg de tutorial en ga voor een gouden blik. Poudre d’Or breng je voor een intense dekking aan met je vingertop.

Benodigdheden voor deze ooglooks: Chanels Ombre Première Longwear Powder Eyeshadow (€ 34), Ombre Première Longwear Cream Eyeshadow (€ 34), Le Crayon Yeux (€ 23) en de Pinceaux Double Embouts (dubbelzijdige kwasten, € 46 p/s), allen verkrijgbaar op chanel.com of in de parfumerie. 

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Chanel, How to, Kristen stewart, Lucia Pica, Oogschaduw, Tutorial.