Make-uptips van Lucia Pica, creatief directeur bij Chanel
© Pers

Make-uptips van Lucia Pica, creatief directeur bij Chanel

Leestijd: 2 min

In Parijs spraken we Lucia Pica, creatief directeur van Chanel. Zij bepaalt de kleuren, texturen en thema's van de nieuwe make-upcollecties. Wij vroegen haar naar enkele goede make-uptips.

Welke vijf make-upitems moet je als vrouw zeker bezitten?

Lucia Pica: “Een mascara, een potlood voor je wenkbrauwen en een goede eyeliner. Ik ben ook grote fan van het concealer palet van Chanel, met de drie tinten heb je alles bij elkaar voor een mooie teint. En een lippenstift, die geeft je meteen een sterkere uitstraling.”


Hoe bepaal je de make-up die je draagt?

“Ik werk niet zo met trends. Ik hou van een authentieke kijk op make-up. Zo blijft Chanel zich ook steeds onderscheiden. Ik volg mijn instinct. De make-up die je draagt en de kleuren die je staan, zijn voor elke vrouw anders. Volg je gevoel! Zo pasten we bij Kristen Stewart zowel een uitgesproken make-up voor de ogen als op de lippen toe. Omdat zij ermee weg kan komen, bij haar oogt het speels. Bij iemand anders zou het al snel te veel zijn.”

“Wenkbrauwen spelen een erg grote rol in je gezicht. Deze moeten altijd in vorm zijn. Hou ze mooi maar natuurlijk, niet te poederig of te afgetekend. Kam ze omhoog en vul ze enkel daar waar nodig subtiel op met een lichte kleur, door enkele haartjes bij te schetsen. De nieuwe wenkbrauw potloden van Chanel zijn hiervoor ideaal.”

“Kies voor gebruiksvriendelijke producten, zo blijft opmaken fijn. Ik vind het belangrijk om make-up zo toegankelijk mogelijk te maken. Door zijn vorm is de eyelinerpen bijvoorbeeld heel makkelijk te gebruiken.”

Hoe blijf je er met make-up zo lang mogelijk jong uitzien? 

“Ik vind het belangrijker om er fris uit te zien, zo fris mogelijk voor je leeftijd. Wie ouder wordt, legt best make-up in laagjes. Vermijd dus een dikke laag foundation maar werk daar waar nodig met concealing cream. Op die manier kruipt je make-up niet in je rimpels. Hoe ouder, hoe minder make-up je best gebruikt. Zorg voor frisse highlights die je huid doen stralen en licht vooral de zone onder je ogen goed op. Ook wat blush doet wonderen. Met het palet voor je teint heb je hiervoor alles binnen handbereik.”

Welke fout maken vrouwen in hun make-upritueel?

“Vaak dragen ze veel meer foundation dan ze nodig hebben. Minder en dunner is de boodschap. Hou het licht door je fond de teint eventueel te mengen met wat gezichtsolie.”

Hoe ziet je eigen make-upritueel eruit?

“Ik verander niet vaak. Ik varieer met mijn lippenstift. Ik heb een hele voorraad lippenstiften in mijn tas, voor alle gelegenheden. Verder heb ik steeds een mascara, een wenkbrauwpotlood en het oogschaduw palet ‘Visone’ op zak.”

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Chanel, Lucia Pica, Make-up, Tips.