Sneeuwblush: dé nieuwe manier om blush aan te brengen
© Imaxtree

Sneeuwblush: dé nieuwe manier om blush aan te brengen

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

Onze teint heeft elk seizoen een andere techniek nodig om hem op zijn mooist te houden. Nu het weer grijs en koud is, en er binnenkort misschien wel sneeuw valt, is het tijd voor de sneeuwblush. Door deze nieuwe make-up techniek toe te passen, lijkt het alsof je net terug bent van een weekendje naar de bergen. Weg met bronzer, in met blush.

/

De nieuwe techniek voor blush is een variant van het gezonde sun-kissed glow effect. Het is een make-up trend die alomtegenwoordig is nu de zongekuste huid even ruimte moet maken voor bruine, zomerse looks. De zomerse techniek bestaat uit het aanbrengen van een blush op de bovenkant van de jukbeenderen en de neusbrug. Het bootst de zongekuste look na die je krijgt na een dag op het strand.

/

Winterse wangen

De winterse blos bootst het effect na van een dag op een besneeuwde berg. Je wil de mooie teint na te bootsen die je zou kunnen hebben na een dag in de sneeuw. De zon brandt immers evenveel – of meer – op hoge bergen dan aan zee.

 

 

 

 

 

 

 

 

Net als bij de sun-kissed techniek worden de jukbeenderen en de neusbrug benadrukt door het aanbrengen van blush. Waarom? De reden is dat dit de delen van het gezicht zijn die van nature de zonnestralen ontvangen. Het idee is om een gebruinde teint te krijgen die er natuurlijk uitziet. In het geval van de “sneeuwblush” kies je beter voor een roodachtige tint dan een bruine tint, om beter aan te sluiten bij de bleekheid van onze huid in de winter.

Lees ook: Blauwe oogmake-up is terug van weggeweest

Hoe aanbrengen?

Om roze ski of bergwangen te bekomen, breng je cirkelvormige of spiraalvormige vegen aan op de wangen. Begin lichtjes aan de jukbeenderen en werk intenser naar de neus toe. Deze zone krijgt altijd meer zon. Wat de keuze van de blush betreft, is het voor deze techniek gemakkelijker om crème- of gelproducten te gebruiken. Deze formules versmelten beter met de delen van het gezicht en geven een natuurlijker effect. Kies voor roze of pruim als je een lichte huid hebt, perzik als je een donkere huid hebt.

/

Shop onze favorieten

 

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Beauty, Blush, Make-up.