Zo creëer je imperfecte, zomerse water waves
© MCB/Frankies Bikinis

Zo creëer je imperfecte, zomerse water waves

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

Mermaid waves, beach hair of de immens populaire water waves: deze zomer mag je alle kanten uit met je haar, zolang het resultaat maar luchtig en speels is. Ook mooi meegenomen: deze kapsels mogen een tikkeltje imperfect zijn. Met het advies van de Antwerpse kapper en Dyson-ambassadeur Toni Kalin creëer je lokken met een post-beach, après-swim effect.

/

“Eerst en vooral: een woordje uitleg over de verschillende soorten golven. Waar beach waves zijn geïnspireerd door winderige, warrige en zeegezouten lokken, zijn mermaid waves meestal langer, golvend en hebben ze meer textuur. De nieuwste zomervariant zijn de water waves, krullen die iets meer gepolijst zijn”, zegt Kalin.

“Het makkelijkst creëer je de golven met een speciale stylingtool. Voor natuurlijke beach waves gebruik je best een stijltang. In een vlotte beweging maak je een halve draai naar de punt toe, schud je zachtjes je lokken los en klaar. De Airwrap multistyler van Dyson is dankzij de verschillende opzetstukken de meest doeltreffende manier om waves te maken. Natuurlijke waves zonder de hulp van een toestel verkrijg je door de haren in vier grote secties te verdelen en te vlechten. Na enkele uren schud je de haren los. Of je kan er mee gaan slapen: s’ morgens schud je de vlechten zachtjes los en klaar.”

Lees ook: De beste tips voor haarverzorging tijdens de zomer

/

Imperfect is interessant

“Pas je haarverzorgingsproducten aan het kapsel dat je wil. Breng bij krulhaar of droog haar een moisturizing cream aan voor het drogen. Als je fijn haar hebt, zal een thickening cream of rootsboost spray je haarwortels opliften en op de kruin voor extra volume zorgen. Een sea salt spray geeft de perfecte beach look, en kan je zowel op nat als op droog haar gebruiken.”

“Wat de golvende kapsels zo populair maakt, is dat ze iedereen goed staan en ze flatterend en elegant zijn ongeacht je gezichtsvorm. Belangrijk is dat je afwerkt volgens je gezichtsstructuur. De stijl kan dus bij iedereen toegepast worden, zowel bij korte kopjes als heel lang haar. Je kan voor glad gaan, maar een tikkeltje imperfectie en nonchalantie maken de kapsels interessanter.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Zendaya (@zendaya)

“Een laatste tip: oefening baart kunst. Naarmate je meer met een tool aan de slag gaat, hoe handiger je wordt en hoe sneller dat je je kapsel kan afwerken. Het voordeel is dat deze stijl niet veel tijd vergt, reken op een kwartiertje tijd in de badkamer. En wees niet bang om te experimenteren! Draai een paar krullen waar nodig, doe de krullen door elkaar heen, de ene haarlok krul je naar binnen en de andere naar buiten. Hierdoor verkrijg je optimale beachwaves.”

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Beauty, Trends.