Zelf een bodyscrub maken: onze ultieme recepten
© Getty Images

Zelf een bodyscrub maken: onze ultieme recepten

Leestijd: 1 min

Er gaat niets boven een goede scrub om je huid zacht te houden. Je kan je lichaam natuurlijk onder handen laten nemen in een schoonheidssalon of een kant-en-klaar product kopen, maar je kan ook zelf thuis aan de slag gaan. We delen onze beste DIY bodyscrub recepten met jullie.

/

Een lichaamsscrub is de beste manier om dode huidcellen te verwijderen, maar afhankelijk van de samenstelling kan dat al snel duur uitvallen. Het probleem is gemakkelijk op te lossen als je besluit je eigen bodyscrub te maken met ingrediënten uit je kast.

Bodyscrub van zeezout & lavendel

Deze lichaamsscrub is geschikt voor een normale of gemengde huid. Meng 2 kopjes zeezout met een half kopje olijfolie. Voeg 15 druppels lavendelolie toe en eventueel wat gedroogde lavendelbloemetjes.

Tip 1: Scrub een- à tweemaal per week, vóór het scheren.

/

Bruine suiker & honing (lip)scrub

Meng voor deze (lip)scrub 1 kopje bruine suiker met een half kopje kokosolie en 1/4 kopje honing. Voeg een halve theelepel kaneel en de zaadjes van een vanilletakje toe voor een heerlijke geuren én smakenmix.

Tip 2: Kies een scrub op basis van suiker als je een gevoelige en/of droge huid hebt. In tegenstelling tot de grove zoutkorrels, drogen suikerkorrels de huid niet uit en zijn ze ook heel wat fijner.

/

Citroen & koffiescrub

Neem een kopje koffiedik en meng met het sap van 4 citroenen. Zorg ervoor dat de korrels van het koffiedik fijn genoeg zijn zodat je je huid niet beschadigt. Doe er vervolgens een eetlepel maïzena bij – maïzena helpt olieresten op je huid te verwijderen. Haal het mengsel door een zeef om het van overtollig water te ontdoen en voeg tenslotte een kopje suiker toe.

Tip 3: Is je scrub te droog? Voeg dan wat extra olie toe! Omgekeerd werkt ook: doe meer zout of suiker (afhankelijk van het recept) bij de scrub voor een droger resultaat.

Voetenscrub van rozemarijn en pepermunt

Een match made in heaven: rozemarijn en pepermunt geven je voeten een instant fris gevoel. Meng voor deze voetscrub een kopje zeezout met een half kopje olijfolie. Roer er daarna nog 15 druppels pepermuntolie en 2 theelepels verse rozemarijnblaadjes door.

Tip 4: Maak ronddraaiende bewegingen en gebruik een scrubhandschoen voor het beste resultaat.

/

Maanzaad & citroen handenscrub

Je handen verraden je leeftijd, vergeet dus niet om ook daar af en toe eens goed te scrubben. Meng 2 kopjes suiker met een kopje olijfolie en het sap van 2 citroenen. Voeg er tenslotte nog een theelepel maanzaadjes bij.

Tip 5: Bewaar je scrub bij voorkeur in een afgesloten glazen potje, bijvoorbeeld een lege confituurpot. Zo kan je de scrub langer bewaren.

Lees ook: De beste tips voor haarverzorging tijdens de zomer & Drunk Elephant te koop in België: dit wil je weten over het clean-skincaremerk.

Redactie Marie Claire De artikels van >

Tags: Diy, Scrub.