Drunk Elephant te koop in België: dit wil je weten over het clean-skincaremerk
© Mélissa De Araujo

Drunk Elephant te koop in België: dit wil je weten over het clean-skincaremerk

Leestijd: 2 min

Het cleane beautymerk Drunk Elephant is vanaf juni exclusief bij ICI Paris XL in België te koop. Bedenker Tiffany Masterson zet sinds de oprichting van het merk in 2012 in op skincare met zo weinig mogelijk additieven, waaronder essentiële oliën en siliconen. Wij zetten alles op een rij wat je wil weten over het merk.

/

Het lijkt het jaar te worden van gehypete beautymerken die eindelijk op Belgische bodem verkrijgbaar zijn. Zo is sinds kort bijvoorbeeld RÓEN te koop bij de Mechelse beautyboetiek Rheine, Talm en Naomi Goodsir Parfums bij Senteurs d’Ailleurs, het Spaanse Babé bij de apotheek en zo kunnen we nog even verder gaan. Vanaf juni maakt ook het Amerikaanse merk Drunk Elephant zijn opwachting in België bij ICI Paris XL.

Wat moet je weten over Drunk Elephant?

Toen de Californische Tiffany Masterson in 2012 Drunk Elephant oprichtte (de naam is een knipoog naar de Afrikaanse marula, een vrucht waar olifanten dol op zijn en die ze dronken maakt) deed ze dat in de eerste plaats om haar eigen huidproblemen op te lossen. Haar aanpak? Het creëren van een volledig zuivere verzorgingsroutine, zonder de ‘Suspicious Six’, de zes bestanddelen die als bijzonder schadelijk beschouwd worden en die je beter vermijdt:

  • Etherische oliën,
  • alcohol,
  • siliconen,
  • chemische zonnefilters,
  • geur- en kleurstoffen,
  • natriumlaurylsulfaat.

Wat maakt de producten van Drunk Elephant zo speciaal?

De speelse behandelingen met doeltreffende en bewezen ingrediënten kunnen met elkaar worden vermengd tot doelgerichte huidsmoothies, aangepast aan de specifieke noden van de huid. Het merk won in maart nog de ‘Prijs Wereldwijd Merk’ op onze Prix d’Excellence de la Beauté Marie Claire 2022.

Het oordeel van de internationale jury was toen: “Een no-nonsensemerk met een cultstatus”, Sally Holmes, Marie Claire USA. “Een gamechanger die een revolutie teweeg zal brengen in onze huidverzorgingsrituelen”, Hweejin Yoon, Marie Claire Korea. “Drunk Elephant zorgt voor een frisse wind door de beautywereld”, Gertrude Guesdon, Avantages. “Een cool merk met de juiste ingrediënten, verpakkingen en resultaten”, Paola Santos Deodoro, Marie Claire Brazilië.

Drunk Elephant

Drunk Elephant

/

Waarom zijn de producten van Drunk Elephant niet ingedeeld per huidtype?

Hokjes passen niet bij de filosofie van Drunk Elephant. Masterson is van mening dat wanneer de huid krijgt wat ze nodig heeft, ze in balans zal zijn. Daarom zijn de producten geschikt voor alle huidtypes en kan je naar hartenlust mixen en matchen.

“Ik heb een andere kijk op huidverzorging”, legde ze onlangs uit aan onze collega’s van Marie Claire UK.

“Er zijn natuurlijk verschillende huidtypes (vet, droog, gevoelig), maar ik denk niet dat ze verschillende ingrediënten nodig hebben om te gedijen. Een huid is een huid; als ze droog is, heeft ze gewoon meer hydraterende ingrediënten nodig. Een huid die van nature meer talg produceert, heeft minder nodig. Het is heel eenvoudig. Ik wil mensen laten inzien dat het verwijderen van bepaalde ingrediënten hun huid kan transformeren. Het zijn de ‘Suspicious 6’ die problemen veroorzaken.

Wat moet je kopen?

De serums van het merk krijgen de beste beoordelingen, in het bijzonder het C-Firma Day Serum, waarvan gezegd wordt dat het de huid verstevigt en doet stralen. Op onze redactie zijn er een aantal liefhebbers van de Beste No 9 Jelly Cleanser, die make-up en vuil mild verwijdert zonder je huid te strippen. Ook het T.L.C. Framboos Glycolic Night Serum krijgt lovende recensies en zou de huid doen heropleven. Verder zijn de beautyjournalisten op onze redactie ook fan van het Protini Polypeptide Moisturizer, het B-Hydra Serum, de Virgin Marula Face Oil en de shampoo en conditioner van het merk.

Lees ook: Deze slechte gewoonten schaden de huid.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Beauty, Drunk Elephant.