WonderWeekend pakt uit met eerste WonderBoekenFestival
© WonderWeekend-Facebook

WonderWeekend pakt uit met eerste WonderBoekenFestival

Door Stien Vanbaelen
Leestijd: 1 min

Wonder wat? WonderWeekend! Een uniek gezinsfestival dat je een heel weekend lang toegang geeft tot het domein van de plantentuin van Meise voor twee dagen vol toffe activiteiten voor het hele gezin. Naar aanleiding van de succesvolle eerste editie in 2016, verwelkomt de organisatie dit jaar opnieuw zo'n 1.000 gezinnen voor een overnachting op de Kamping Van Karton.

Vorig jaar kwamen vier vaders op de proppen met het originele idee om een gezinsweekend te organiseren waar de strenge regels van mama en papa voor één keer niet zo strikt genomen moeten worden. Enkel en alleen op WonderWeekend vind je een Restaurant Zonder Bestek, zwem je in een echte auto en is het tekenen op je kartonnen tent volledig toegestaan. Als de zon ondergaat, is het tijd voor een magische fakkeltocht, want bedtijd is tijdens het WonderWeekend een rekbaar begrip.

Naast tal van andere activiteiten organiseert WonderWeekend dit jaar voor het eerst een WonderBoekenFestival, tijdens welk vijf kinderboeken tot leven komen. De boeken werden geselecteerd door Jesse Van Kerckhove, de Boekenjuf van het Jaar 2014. Zij heeft het tot haar missie gesteld om “auteurs en uitgeverijen van kinderboeken verder te laten denken dan papier”.

Wat dat precies inhoudt? Dat ontdek je tijdens het WonderWeekend. Wij kunnen je alvast vertellen dat er een reusachtige Waar is Wally prent op de kasteelvijver zal dobberen die je met een verrekijker vanaf de hoogste toren van het kasteel mag afspeuren. .

Wie zijn verrekijker inruilt voor een magisch brilletje kan op zoek gaan naar de verstopte dieren en planten uit het kinderboek Naturama.

Het WonderWeekend zal doorgaan van vrijdag 18 tot zaterdag 19 augustus of van zaterdag 19 tot zondag 20 augustus. Ben je ouder dan 18, dan betaal je €75 voor het hele weekend, kinderen jonger dan 18 betalen 40.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Kinderboeken, Plantentuin Meise, Wonderboekenfestival, WonderWeekend.