Woman to watch: Zara Rutherford
© getty

Woman to watch: Zara Rutherford

Leestijd: 1 min

Elke week zetten we graag een vrouw in de kijker. Het zijn vrouwen die in hun vrije tijd of op hun werk andere vrouwen inspireren, stimuleren én motiveren. Deze week is het de beurt aan Zara Rutherford. 

/

Zara Rutherford

  • 19 jaar
  • De Belgisch-Britse Zara Rutherford is amper 19 en heeft al een wereldrecord op haar naam staan. Ze is de jongste vrouw ooit die alleen de wereld is rondgevlogen.
  • Opleiding: Zara behaalde haar secundair diploma en wil aan de universiteit computerwetenschappen / computertechniek studeren. Ze hoopt ooit astronaut te worden.
  • Carrière: in augustus 2021 vertrok Zara vanuit België alleen op wereldreis in een klein vliegtuigje. Zo werd ze de jongste vrouw ooit die solo rond de wereld vloog in een microlight.
  • Motto: “Meisjes en jonge vrouwen aanmoedigen om hun dromen te volgen en jobs in de luchtvaart en wetenschappen promoten.”
  • Haar sterkte: Zara wil met haar droom, de droom van andere jonge vrouwen en meisjes werkelijkheid laten worden. Ze haalt aan dat het glazenplafond nog steeds gigantisch is. “Jongens leren via speelgoed, straatnamen, geschiedenislessen en films dat ze wetenschappers, astronauten, CEO’s en presidenten kunnen worden. Meisjes worden daarentegen aangemoedigd om mooi, lief en behulpzaam te zijn. Met mijn vlucht wil ik aantonen dat jonge meisjes moedig en ambitieus kunnen zijn en voor hun dromen kunnen vechten.”
/

Why a power woman

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Zara Rutherford (@zararutherford)

Waarom de keuze voor Zara Rutherford? Het is een beetje een open deur intrappen. De 19-jarige Zara vloog op eigen houtje de hele wereld rond in een piepklein vliegtuigje. Haar doel? Daarmee andere jonge vrouwen en meisjes inspireren om te gaan voor jobs die niet per se als vrouwelijk beschouwd worden. Haar reis verliep niet vlekkeloos, ze deed er twee maanden langer over dan voorzien. In totaal was ze 155 dagen onderweg, 51.000 kilometers legde ze af en vloog door alle 5 continenten in 5 maanden tijd.

Lees ook: Chanel SS22 haute couture: royals te paard en luchtig maatwerk

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.