Woman to watch: Sihame El Kaouakibi 
© Jonathan Ramael

Woman to watch: Sihame El Kaouakibi 

Door Lieselot Luykx
Leestijd: 2 min

Elke week zetten we graag een sterke vrouw in de kijker. Het zijn vrouwen die in hun vrije tijd of op hun werk andere vrouwen inspireren, stimuleren én motiveren. Deze week is het de beurt aan Sihame El Kaouakibi.

/

Sihame El Kaouakibi

  • 33 jaar (1986)
  • Woont in Antwerpen
  • Marokkaanse roots
  • 2009: opstart Let’s Go Urban
  • 2013: publicatie boek ‘Believe: waarom iedereen zegt, maar niemand echt gelooft dat jongeren de toekomst zijn’
  • 2018: opstart WannaWork, WeloveBXL & JJHouse
  • 2019: verkozen tot Vlaams Parlementslid
/

Why a power woman

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Stepping into the week like… 💃🏻 #shakeitup

Een bericht gedeeld door Sihame El Kaouakibi (@sihame.elkaouakibi) op

Waarom kozen we deze week voor Sihame El Kaouakibi? Een bruggenbouwer, een doorzetter én vooral veel talent. Sihame veroverde afgelopen lente een zitje in het Vlaams Parlement met maar liefst 10 000 voorkeursstemmen. Van een entree gesproken! Maar Sihame is meer dan enkel en alleen een politica …

Sihame is voor ons een empathische onderneemster, die al decennia lang strijd voor jongerenwelzijn. Zelf groeide ze op in een kansarme omgeving met een migratieachtergrond. Toch heeft dit haar nooit belemmerd … Haar ouders geloofden steeds in haar. Zelf is ze zich hiervan bewust én beseft ze dat dit voor vele jongeren niet het geval is.

Zonder geld of ‘ons kent ons‘ stampte ze bedrijven en netwerken uit de grond om jongeren en hun families te helpen. Met haar projecten wil ze alle talenten in de samenleving optimaal benutten en een stem geven aan mensen die te weinig gehoord worden.

Wij – Allemaal – All together – El Kaouakibi

 

/

Sihame’s projecten

El Kaouakibi is naast politiek ook bezig met verschillende projecten. Ze is oprichtster van ‘Let’s Go Urban Academy‘, een naschoolse organisatie in Antwerpen die jongeren empowered zodat zij hun eigen, unieke talenten én persoonlijkheden kunnen ontwikkelen. Er is nog te veel vroegtijdige uitval op school, waardoor jongeren geen diploma bezitten. Naast Let’s Go Urban runt Sihame ook nog gelijkaardige projecten zoals WeLoveBXL en JJHouse.

Wij zijn ervan overtuigd dat projecten zoals deze broodnodig zijn … Jongeren hebben sturing nodig, je moet hen het gevoel geven dat ze er mogen zijn en dat iedereen talenten heeft. Het onderwijs moet kwaliteit bieden én jongeren moeten zich welkom voelen … Ook al hebben ze een andere achtergrond of hebben ze het moeilijk. Ieder kind heeft talent en ieder kind moet gelijke kansen krijgen.

/

Let’s Go Urban blaast 10 kaarsjes uit

Deze vrijdag viert Let’s Go Urban zijn 10de verjaardag met een feestelijke dansperformance op ‘Night of the Proms‘ en optredens van artiesten in het Urban Center. Een symbolisch optreden, want in 2009, kort na de oprichting van Let’s Go Urban, stond Sihame El Kaouakibi samen met 10 jongeren op datzelfde podium. Diezelfde avond staan in het Urban Center optredens van artiesten als SLM, Dutch Norris en DJ Faisal op de line-up.

Laat dat een groot feest worden Sihame! 

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook – woman to watch: Griet Op de Beeck

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Let's Go Urban, Sihame El Kaouakibi, Vlaams parlementslid, Woman to watch.