Woman to watch: Annelore Camps
© Frank Toussaint

Woman to watch: Annelore Camps

Door Lieselot Luykx
Leestijd: 1 min

Elke week zetten we graag een sterke vrouw in de kijker. Het zijn vrouwen die in hun vrije tijd of op hun werk andere vrouwen inspireren, stimuleren én motiveren. Deze week is het de beurt aan Annelore Camps.

/

Annelore Camps

  • 35 jaar, Lubbeek;
  • Master in Theater- en Filmwetenschappen;
  • Trotseert sinds haar zestiende periodes van chronische migraine;
  • Ontwikkelt experimenteel businessplan rond gratis zangsessies waar iedereen welkom is voor een portie zorgeloosheid en verbondenheid;
  • 2015: richt samen met hartsvriendin Laila De Bruyne zangproject Allez, Chantez! op én laat in 5 jaar tijd meer dan 76.000 deelnemers voluit samen zingen + wint met Allez, Chantez! prijs voor Gents beginnend entertainend talent;
  • 2017: wint award bij Bryo Vlaams-Brabant voor Rock-‘n-roll start-up van het jaar;
  • 2019: richten Annelore en Laila samen Madeleine vzw op
  • 2020: krijgt erkenning van de culturele sector met een Ultima voor Cultureel ondernemerschap;
  • Lanceert een nieuw project ‘Woensdag Wensdag, een wens verhalenwinkel voor kunstenaars;
  • Organiseert samen met haar team elke maand gratis zangsessies in Gent, Kortrijk en Leuven en werkt aan uitbreiding in andere Vlaamse en Waalse gemeenten.
/

Why a power woman

Waarom kozen we deze week voor Annelore Camps? Heel eenvoudig … Gedreven, goedlachs én altijd zichzelf.  In eerste plaats is Annelore een bloeiende sociale onderneemster en richtte ze samen met haar hartsvriendin – Layla De Bruyne Allez, Chantez! op. Stilzitten? Dat staat niet in haar woordenboek. Naast Allez, Chantez! is ze ook actief en druk in de weer voor Madeleine vzw en een nieuw project ‘Woensdag Wensdag‘. Van een bezige bij gesproken. Bij Marie Claire willen we even stilstaan bij het project Allez, Chantez! dat vorige week een Ultima voor ‘Cultureel Ondernemerschap‘ ontving.

<<Lees ook – Woman to watch: Lore Janssens>>

/

Allez, Chantez! – Van een zot idee naar een nieuw zangconcept

Met Allez, Chantez! ontwikkelden Annelore Camps en Laila De Bruyne een businessmodel rond gratis samen zingen, zonder vast lidmaatschap of drempels. Waarden zoals solidariteit én positiviteit worden hoog in het vaandel gedragen. Wacht, wat … Op vijf jaar tijd brachten ze ruim 76.000 mensen aan het zingen. Een hele prestatie!

Al aan het popelen om mee te zingen?

/

Ultima voor ‘Cultureel Ondernemerschap’

Als kers op de taart voor hun vijfjarig bestaan, ontvingen ze vorige week de Ultima ‘Cultureel ondernemerschap’. Een jury van deskundigen uit de cultuursector dragen een laureaat voor én deze prijs wordt uitgereikt aan toonaangevende artiesten, kunstenaars, organisaties of gezelschappen.

Voor ons een prachtig sociaal project én hoopgevend … Het brengt mensen van alle lagen van de maatschappij samen, van jong tot oud, …én dat allemaal op een laagdrempelige manier. Als we dit project in één woord mogen beschrijven? Hartverwarmend.

Meer informatie vind je hier.

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook – Woman to watch: Romy Schlimbach

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Allez, Annelore Camps, Chantez!, Ultima Cultureel Ondernemerschap, Woman to watch.