Woman to watch: Amber Broos
© JD

Woman to watch: Amber Broos

Door Melani Purnomo Widagdo
Leestijd: 1 min

Met onze rubriek Woman to Watch zetten we regelmatig een vrouw in de kijker. Het zijn vrouwen die in hun vrije tijd of op hun werk andere vrouwen inspireren, stimuleren én motiveren. Deze keer is het de beurt aan Amber Broos.

/

Wie?

  •  20 jaar
  • Woont in Leuven
  • Opleiding: Op dit moment zit Amber in haar tweede bachelorjaar Communicatiewetenschappen aan de KU Leuven. Ze begon halftijds aan haar studies met de hoop dat ze er later mee aan de slag kon binnen de radiowereld: “Nu ik veel leuke projecten kan doen binnen radio en muziek, zorgen mijn studies er vooral voor dat er een goede dagelijkse structuur is in mijn leven. Ik vind het fijn dat ik de twee kan combineren”, vertelt de 20-jarige DJ.
  • Carrière: Toen Amber 16 was, begon ze bij Studio Brussel als Filefuif-dj. Destijds was dat een segment van de avondshow met Eva De Roo. Ze mocht toen af en toe een kwartiertje tot 20 minuten draaien tijdens de Stubru-show: “Sindsdien altijd een Stubru-meisje gebleven en ik zou het niet anders willen.”
    Maar voor de komende tijd zal ze haar studies en DJ-sets bij Studio Brussel combineren met een nieuw avontuur: Amber Broos krijgt haar eigen show op One World Radio, het radiostation van Tomorrowland. Ze zal er elke tweede zondag van de maand te horen zijn tussen 19u en 20u met haar nieuw programma ‘Sorry For The Noise’. Het grote verschil met ‘UNTZ’, de show die ze wekelijks bij Studio Brussel draait? “UNTZ is écht een dansprogramma waar elk genre aan bod komt, bij Sorry For The Noise zal het eerder mijn genre zijn met pareltjes waarvan ik vind dat mensen die moeten gehoord hebben”, vertelt de DJ uit Leuven.
  • Motto: You miss 100% of the shots you don’t take.”
  • Haar sterkte: “De drijfveer van de combinatie van de twee radioshows en mijn studie aan de KU Leuven, is echt mijn passie voor muziek. Ik doe dit echt ontzettend graag, ik heb eigenlijk altijd graag willen presenteren en heb daar dan ook echt hard voor geknokt om dat te bereiken.”

Lees ook: « Annie Colère » : de strijd van vrouwen voor het recht op abortus

/

Why a powerwoman?

Amber Broos is nog maar 20 jaar oud en combineert al haar projecten met heel veel passie en liefde voor muziek. Al van jongs af aan draait ze en deelt ze met luisteraars mix-sets van hits en onbekende pareltjes. Met optredens op o.a. Rock Werchter, Tomorrowland, Ushuaïa Ibiza en Pukkelpop, is Amver vandaag niet meer weg te denken uit de Belgische muziekscene. Met haar straffe sets bewijst ze terecht dat ze een van de opkomende talenten is van de DJ-wereld.

Lees ook: Wat als je ex een (te) belangrijke rol in je leven blijft spelen?

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Amber Broos, Tomorrowland, Woman to watch.