WNDR WOMAN #4: Martina De Meyer
© Marlière

WNDR WOMAN #4: Martina De Meyer

Leestijd: 1 min

Vanavond is het eindelijk zover! Dan komen we samen in de Bourla Schouwburg in Antwerpen voor ons WNDR WOMAN event. Deze week kon je op marieclaire.be al kennismaken met enkele boss ladies die vanavond aanwezig zullen zijn - we hebben het dan met name over Eline De Munck, Lenny Leleu en Paulien Riemis -  vandaag geven we nog het woord aan Martina De Meyer. Zei vertelt over haar eerste collectie voor haar eigen merk Marlière

Is Marlière je eerste job in de modesector?

“Als ontwerper is dit mijn eerste collectie, maar de passie voor mode en allerlei kunstvormen was er van kleins af aan. Door op latere leeftijd een modeopleiding te volgen aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Lier kwam die passie weer tot leven. Voor ik met Marlière begon, had ik voornamelijk leidinggevende functies, wat nu natuurlijk goed pas komt om mijn zaak uit te bouwen.”

Waar komt die passie voor dans vandaan?

“Voor mij is dans eerder een lichaamstaal en levensvisie, zoals een cultballerina die daadkrachtig en sierlijk langs de uitdagingen van haar leven danst. Het is die dualiteit die ik met Marlière opzoek en wil openbreken. De tegenstelling tussen krachtig en speels loopt als een rode draad door de collectie van Marlière.”

Hoe vertaal je je inspiratie naar een collectie?

“Voor mijn merk liet ik me inspireren door het Belgische balleticoon Andrée Marlière en andere sterke vrouwelijke individuen uit de danswereld, zoals Martha Graham en Pina Bausch. Dat vertaalt zich naar een minimalistisch, gracieus en draagbaar design. De Italiaanse en Japanse stoffen tonen het wilde en ongeremde, de vormen en lijnen staan dan weer symbool voor de wilskracht en ingetogenheid van de sierlijke en krachtige Marlière-vrouw”.

Voor wie is Marlière?

“A Woman in Motion is de kernzin van Marlière. Marlière staat dan ook voor de onafhankelijke vrouw die zich niet meer hoeft te bewijzen. Vandaar de slogan Bigger life, smaller wardrobe. Comfort, design en duurzaamheid zijn belangrijk voor de Marlière-vrouw. Ze slaagt erin om met enkele stukken een hele persoonlijkheid op te bouwen. Marlière is zo ontworpen dat het je moeiteloos door de verschillende uitdagingen van het leven in de stad leidt. Sportieve, stijlvolle kledij voor vrouwen die constant in motion zijn.”

Wil je Martian De Meyer en de andere boss ladies graag ontmoeten? Kom dan vanavond naar De Foyer van de Bourla Schouwburg in Antwerpen. Bevestig je aanwezigheid op de Facebookpagina

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Boss ladies, Comfort wear, Ladies night, Marlière, Martina De Meyer, WNDR WOMAN.