WNDR WOMAN #1: Eline De Munck
© Odette Lunettes

WNDR WOMAN #1: Eline De Munck

Leestijd: 2 min

In aanloop naar ons WNDR WOMAN event zetten wij graag al enkele boss ladies, die op de avond zelf aanwezig zullen zijn, in de kijker. First up is Eline De Munck, selfmade vrouw met vele talenten en oprichtster van haar eigen brillenmerk Odette Lunettes.

Hoe kwam je op het idee een brillenmerk te starten?

“Ik draag al een bril sinds mijn 15de en op die leeftijd vond ik dat verschrikkelijk. Mijn eerste bril droeg ik echt niet graag, want ik vond dat hij niet bij me paste. Na de les zette ik hem daarom ook altijd meteen af. Op die leeftijd gaan je ogen nog niet snel achteruit, dus ik heb vier jaar met diezelfde bril rondgelopen.”

“Toen ik later voor mijn televisiewerk ook een bril moest dragen om de teleprompter te kunnen lezen, heb ik met de hulp van een styliste enkele brillen gevonden waar ik me wel heel goed bij voelde. Ik kreeg veel positieve reacties van mensen die het knap vonden dat ik als tv-gezicht een bril droeg. Zo besefte ik dat een bril je look ook een meerwaarde kan geven. Ik besloot er mijn missie van te maken om brillen op een hippe manier op de markt te brengen en brillendragers te helpen een bril te vinden die helemaal bij hun persoonlijkheid en stijl past.”

Wat vond je het moeilijkste aan een eigen label uit de grond stampen?

“Ik ben al sinds mijn 18de zelfstandig, maar een eigen zaak runnen, is toch nog van een ander niveau. Vooral de hele verantwoordelijkheid die ik plots moest dragen, vond ik een grote verandering. En die verantwoordelijkheid wordt alleen maar groter naarmate je zaak groeit.”

Hoe zie je de toekomst van Odette Lunettes?

“Rooskleurig. In de nabije toekomst willen we voornamelijk op internationaal vlak uitbreiden. Zo zijn we de afgelopen maanden met Odette Lunettes op verschillende beurzen gaan staan, onder andere in Milaan en Parijs. Daar hebben we veel interessante contacten gelegd met agenten en distributeurs. Er moet wel echt een klik zijn voor we besluiten met iemand in zee te gaan. Verder moeten de winkels waar onze brillen verkocht zullen worden ook volledig passen bij de look and feel van Odette Lunettes.

Wat zijn je tips voor vrouwen die ook een eigen zaak willen beginnen?

“Weet waaraan je begint, want een eigen zaak wordt je leven. Het is niet zo dat na de eerste hectische maanden alles wat rustiger wordt. Integendeel, het wordt zelfs steeds heftiger. Een belangrijke tip is dat je je moet omringen met de juiste mensen, want je kan niet alles alleen. Je hebt een goede zakenpartner nodig die je aanvult en die je volledig kan vertrouwen. Verder raad ik regelmatig sporten ook echt aan. Het helpt me om mijn hoofd even leeg te maken, om er vervolgens weer helemaal fris tegenaan te gaan.”

Een babbeltje slaan met Eline of je eigen Odette Lunette aanschaffen? Kom dan vrijdagavond 14 april naar ons WNDR WOMAN event in De Foyer van de Bourla Schouwburg in Antwerpen. Bevestig je aanwezigheid op de Facebookpagina

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Boss ladies, Eline De Munck, Odette Lunettes, WNDR WOMAN.