WNDR WOMAN #3: Paulien Riemis
© Polienne

WNDR WOMAN #3: Paulien Riemis

Leestijd: 1 min

In aanloop naar ons WNDR WOMAN event zetten wij graag al enkele boss ladies, die op de avond zelf aanwezig zullen zijn, in de kijker. De afgelopen dagen kon je interviews lezen met Eline De Munck en Lenny Leleu. Vandaag vertelt Paulien Riemis over haar succesvolle modeblog Polienne. 

Hoe is Polienne ontstaan?

“Als kind was ik al gefascineerd door internet en websites: ik maakte webpagina’s met cartoons en muziek, en postte ook regelmatig zelfgeschreven verhaaltjes. Toen ik op mijn zestiende model werd en in contact kwam met de modewereld én modeblogs, heb ik mijn persoonlijke website omgevormd naar een modeblog. Ik deelde er mijn outfits en gaf mijn lezers een kijkje achter de schermen bij de opdrachten die ik als model deed. Intussen zijn we meer dan acht jaar verder en is het een fulltime job!”

Waarom heb je een tijdje geleden besloten om van bloggen je voltijdse beroep te maken?

“Toen ik mijn parttime job combineerde met mijn werk als blogger merkte ik dat ik veel liever mijn eigen baas was. Ik stak liever mijn tijd in mijn eigen project, en ik kreeg op een bepaald moment zo veel opdrachten voor mijn blog dat ik de grote stap gewaagd heb!”

Wat is een belangrijke les die je geleerd hebt uit het bloggen?

“Omdat ik nooit een agentschap of voorbeeld heb gehad, heb ik letterlijk alles zelf moeten uitzoeken. De technische kant achter de website, het fotomateriaal, de financiële zijde en het onderhandelen met merken, de branding enzovoort. Helemaal selfmade dus! Door mijn blog heb ik risico’s durven nemen en zelfstandig leren werken.”

Wat wil je graag nog bereiken met je blog?

“Ik vind het moeilijk om in te schatten hoe het bloggerlandschap (en dus ook mijn blog) nog gaat evolueren, maar ik hoop natuurlijk dat mijn blog verder uitgroeit tot een internationale referentie op vlak van personal style. En een collectie ontwerpen samen met een merk zou ook niet slecht zijn! Een Polienne handtas komt er komende winter alvast aan…”

Wil je Paulien graag ontmoeten en haar kleerkast shoppen? Kom dan naar ons WNDR WOMAN event op vrijdagavond 14 april in De Foyer van de Bourla Schouwburg in Antwerpen. Bevestig je aanwezigheid op de Facebookpagina

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Blogger, Boss ladies, Paulien Riemis, Polienne, WNDR WOMAN.